x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google renunţă la parteneriatul cu Yahoo!

Google renunţă la parteneriatul cu Yahoo!

06 Noi 2008   •   00:00

Google a renunţat la acordul cu Yahoo! vizând un parteneriat în domeniul publicităţii online, ca urmare a opoziţiei autorităţilor americane antitrust, a anunţat ieri directorul companiei pe probleme juridice.

"După patru luni de analiză, inclusiv discuţii privind variante de schimbări, este clar că autorităţile de reglementare şi o parte a companiilor de publicitate sunt, în continuare, îngrijoraţi privind acordul", a afirmat Drummond într-un post pe blogul personal.

Departamentul Justiţiei din SUA a notificat compania Google că intenţionează să iniţieze un proces pentru a bloca acordul pe motiv că încalcă legile concurenţei. Conducerea Yahoo! a precizat, într-un comunicat, că este "dezamăgită că Google a ales să renunţe la acord şi nu să-l apere în justiţie".  Cele două companii, cele mai mari din industria căutării pe Internet, au anunţat acordul de parteneriat în iunie, însă au întârziat implementarea acestuia pentru a permite Departamentului Justiţiei din SUA să verifice dacă încalcă reglementările antitrust.

×
Subiecte în articol: IT