x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google tablet cu sistem de operare Chrome

Google tablet cu sistem de operare Chrome

de Alexandru Radescu    |    03 Feb 2010   •   00:00
Google tablet cu sistem de operare Chrome
Sursa foto: /dev.chromium.org

Google a publicat imagini cu un tablet PC (concept) bazat pe propriul sistem de operare Chrome OS, care să rivalizeze cu iPad-ul prezentat săptămâna trecută de Apple.



Imaginile se află pe siteul Google Chromium Projects (dev.chromium.org) şi printre funcţiile tabletei se numără şi tastatura "virtuală", care apare pe ecranul tactil, caracteristică şi a iPad-ului, dar şi a telefoanelor mobile "inteligente" lansate în ultimii ani.

Chrome OS, bazat pe platformă open source a fost lansat de Google în noiembrie 2009 ca sistem de operare destinat notebook-urilor, însă unii analişti consideră că produsul ar fi util şi tabletelor orientate către entertainment (navigare net, audio-video, jocuri, e-reader).

Sistemul de operare a fost dezvoltat în urma lansării browser-ului web Google Chrome.

În luna ianuarie, la CES (Las Vegas) mai multe companii IT au prezentat propriile modele de tablet PC. Cooperarea dintre Motorola şi NVIDIA a scos pe piaţă un gadget Full HD cu ecran tactil de 15 inci şi modem wireless 4G, cel puţin pentru reţeaua Verizon din SUA. Hibridul de la Lenovo (foto) este de fapt un netbook al cărui display (11,6 inci) se detaşează, beneficiind astfel de un tablet. Dell a prezentat un prototip iar Microsoft a dezvoltat un model în cooperare cu HP.



Vezi si: iPad, tableta Apple

×
Subiecte în articol: redactie