x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google vrea să asculte conversațiile telefonice. Care este motivul

Google vrea să asculte conversațiile telefonice. Care este motivul

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   15:30
Google vrea să asculte conversațiile telefonice. Care este motivul

Google vrea să inroducă instrumente de detectare a escrocheriilor cu ajutorul inteligenției artificiale (IA).

Acestea vor emite alerte în timp real, în timpul convorbirilor telefonice. Instrumentele utilizează inteligența artificială pentru a identifica modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile.

Noile instrumente de detectare a escrocheriilor, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare șifolosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

Odată ce AI-ul detectează un posibil scam (pericol), utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.

Google oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI le va identifica și va emite o alertă, potrivit ziare.com.

Aceste procese se desfășoară pe dispozitiv, asigurând confidențialitatea utilizatorilor. Această funcție nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, însă Google promite să ofere mai multe detalii în acest an.

Google a făcut un pas important cu Android 15, integrând chatbotul său Gemini direct pe dispozitive, fără a necesita o conexiune la cloud.

Însă această inovație ridică și întrebări legate de confidențialitate – este acceptabil ca Google să asculte conversațiile telefonice private?

×
Subiecte în articol: google conversatii telefon ia hacker ascultare