x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gramofonul olandez - Un site cu link-uri catre MP3-uri a fost inchis

Gramofonul olandez - Un site cu link-uri catre MP3-uri a fost inchis

de Cristian Ionita    |    23 Iun 2006   •   00:00
Gramofonul olandez - Un site cu link-uri catre MP3-uri a fost inchis

Olandezii au si ei gramofonul lor. Un foarte cunoscut site de muzica (www.zoekmp3.nl) a fost obligat sa traga obloanele. Altfel ar fi platit 10.000 de euro pe zi penalizari pentru incalcarea drepturilor de autor.

La inceputul lunii, cel mai mare site BitTorrent din lume se muta in Olanda. ThePirateBay.org a "beneficiat" de actiunea concertata a 50 de politisti, incheiata cu confiscarea serverelor pe care era gazduit si arestarea a trei persoane.

Thepiratebay a fost inchis la 31 mai, dar la 4 iunie era iar in functiune. Intre timp, site-urile politiei si guvernului Suediei au fost sub asediu. Hackerii au reusit chiar sa le blocheze pentru cateva ore.

Pentru cei care aveau impresia ca olandezii sunt ceva mai primitori cu piratii, avem o veste proasta. Saptamana aceasta, www.zoekmp3.nl a fost scos din functiune, pentru ca furniza link-uri catre fisiere MP3 protejate de legea drepturilor de autor. Site-ul operat de Techno Design a fost inchis dupa ce justitia olandeza le-a dat castig de cauza reprezentantilor industriei muzicale. Initial, Techno Design castigase procesul, dar a pierdut la Curtea de Apel.

DESPAGUBIRI. Chiar daca site-ul a fost inchis, administratorii sai nu au scapat inca. Vor fi obligati sa plateasca daune industriei muzicale, pentru incalcarea drepturilor de autor. Suma nu a fost stabilita inca.

"Au existat suspiciuni ca Olanda ar putea deveni un centru al pirateriei pe internet, dar aceasta decizie demonstreaza ca justitia olandeza nu va tolera site-uri care fac o afacere din facilitarea incalcarii drepturilor de autor", a declarat Geoff Taylor, reprezentantul IFPI (International Federation of Phonogram and Videogram Producers).

In luna februarie, organizatia antipiraterie olandeza BREIN a reusit sa obtina inchiderea a 16 site-uri BitTorrent.
×
Subiecte în articol: IT