x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Grupul UTI a obţinut un credit de 10 milioane de euro de la Unicredit

Grupul UTI a obţinut un credit de 10 milioane de euro de la Unicredit

02 Feb 2010   •   00:00

Grupul UTI a obţinut recent un plafon de credit în valoare de 10 milioane de euro de la Unicredit şi a prelungit cu patru ani o facilitate de credit de 25 de milioane de euro, contractată de la OTP Bank România, potrivit unor anunţuri ale companiei publicate în Monitorul Oficial (MO).

"S-a contractat un plafon de 10 milioane de euro de la Unicredit pentru capital de lucru cash şi non-cash. Finanţarea s-a obţinut pentru susţinerea proiectelor curente", a declarat pentru Mediafax, Lucia Urdăreanu, directorul de comunicare corporatistă al UTI şi soţia lui Tiberiu Urdăreanu, omul de afaceri care controlează grupul.

Potrivit unui anunţ din MO, grupul UTI, care a obţinut la sfârşitul lunii august a anului 2008 o facilitate de credit în valoare de 25 de milioane de euro, valabilă pentru 12 luni, de la OTP Bank România, o va prelungi cu 60 de luni începând cu data obţinerii finanţării.

De asemenea, grupul UTI a obţinut recent o facilitate de credit de 28 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank şi negociază suplimentarea acesteia cu încă 40 de milioane de euro.

Grupul a semnat o serie de contracte în România în ultima perioadă, care îi permit să estimeze o cifră de afaceri minimă de 135 de milioane de euro pentru 2010.

Dacă s-ar adăuga şi contractele semnate deja sau cele în curs de negociere din străinătate, afacerile s-ar situa la 150-160 milioane euro.

Anul trecut, pe fondul crizei economice, cifra de afaceri a grupului a scăzut cu circa 20%, la 120 de milioane de euro. EBITDA a scăzut cu 8%, de la 18 milioane de euro la 16,5 milioane euro.

Tiberiu Urdăreanu deţine 60% din UTI Holdings, fondul de investiţii AIG Investment Fund are un pachet de 25%, iar restul de 15% este în posesia angajaților.

×
Subiecte în articol: redactie