x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Guvernul chinez dezminte implicarea în atacul asupra Google

Guvernul chinez dezminte implicarea în atacul asupra Google

25 Ian 2010   •   00:00

Autorităţile chineze au respins acuzaţiile conform cărora Beijingul ar fi fost implicat în atacurile informatice asupra serviciilor companiei americane Google.



"Acuzaţiile conform cărora guvernul chinez ar fi participat, direct sau indirect, la atacurile informatice sunt lipsite de fundament şi au ca scop denigrarea Chinei", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Industriei şi Tehnologiei informatice, preluat de AFP.

Google a ameninţat la 12 ianuarie că îşi va înceta operaţiunile în China, după atacuri informatice masive "venind din partea Chinei" şi vizând militanţi ai drepturilor omului din această ţară, dar şi din Europa şi Statele Unite.

Google, care acceptase cenzurarea motorului său de căutare pentru a intra o piaţă de 350 de milioane de utilizatori de Internet, afirmă că portalul său chinez google.cn va furniza pe viitor rezultate nefiltrate.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a afirmat săptămâna trecută că SUA veghează la respectarea libertăţii de exprimare pe Internet şi a cerut companiilor să refuze cenzura, determinând autorităţile de la Beijing să avertizeze că discursul său riscă să pună în pericol relaţiile bilaterale.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a afirmat vineri că preşedintele Barack Obama este preocupat de controversa dintre Beijing şi compania Google.

×
Subiecte în articol: redactie