x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Guvernul german cere “lepădarea” de Internet Explorer

Guvernul german cere “lepădarea” de Internet Explorer

17 Ian 2010   •   00:00

Guvernul german a avertizat utilizatorii de internet să evite să folosirea navigatorului web Internet Explorer, după ce Microsoft a admis că vulnerabilităţi ale browserului au fost speculate în atacuri recente asupra Google.



Microsoft a respins avertismentul şi susţine că riscul pentru utilizatori este redus, iar ajustările securităţii programului pot preveni orice pericol major. Biroul Federal de Securitate a Informaţiei din Germania consideră, însă, că nici aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a asigura siguranţa IE.

Avertismentul este valabil pentru programele Internet Explorer 6,7 şi 8, iar instrucţiunile de exploatare a breşei de securitate au fost postate pe internet, a afirmat, pentru BBC, Graham Cluley, expert la compania de soluţii antivirus Sophos.

"Această vulnerabilitate a fost anunţată în ultimele zile. Microsoft nu are încă o soluţie (…) Modalitatea de a exploata problema a apărut pe internet şi este posibil să încerce oricine", a spus el.

Google a anunţat la începutul săptămânii că a fost victima unui val de atacuri informatice cu originea în China. Acestea fac parte dintr-un efort de spionaj politic şi de afaceri, profitându-se de o problemă de securitate a fişierelor ataşate, potrivit unor experţi în securitate citaţi de Washington Post.

Cel puţin 34 de companii, între care Yahoo, Symantec, Adobe au fost atacate, potrivit unor surse din Congresul SUA şi industrie.

Google, care a dezvăluit pe 12 ianuarie că hackerii au pătruns în conturi de Gmail aparţinând unor militanţi chinezi pentru drepturile omului în SUA, Europa şi China, a ameninţat cu retragerea din China.

×
Subiecte în articol: redactie