x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerii #antisecRO, atac informatic asupra site-ului ANRE

Hackerii #antisecRO, atac informatic asupra site-ului ANRE

de Alexandru Radescu    |    20 Feb 2012   •   21:00
Hackerii #antisecRO, atac informatic asupra site-ului ANRE

Site-ul Autoritatii Nationale de Reglementari in domeniul Energiei a fost marti victima unui atac informa­tic revendicat de catre grupul de hackeri #antisecRO, parte a miscarii Anonymous. In urma cu cateva zile, #antisecRO a atacat cu succes si site-ul Institutului National de Cer­cetare in Optoelectronica (inoed.ro).

Pe prima pagina a site-ului ANRE aparea mesajul 'HACKED BY #ANTISEC #ANONYMOUS ROMANIA' si este prezent un clip video de prezentare a gruparii Anonymous. In contextul in care si Romania a semnat, pe 26 ianuarie, la Tokyo controversatul tratat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), hackerii de la Anonymous au postat pe net mai multe mesaje adresate romanilor. Ultimul mesaj contine si o serie de avertismente: '... media trebuie nu doar sa ajute politicienii sa castige alegeri, ci sa ajute poporul raportand abuzurile.

Urmatoarele noastre tinte vor fi site-urile organizatiilor financiare si media care continua sa manipuleze pentru propriul lor profit'. Tari precum Cehia, Polonia, Bulgaria sau Lituania au suspendat ratificarea ACTA, dar dupa ce cetatenii au iesit in strada sa protesteze, iar hackerii de la Anonymous au atacat o multime de site-uri guvernamentale.Sub umbrela luptei globale impotriva produselor contrafacute si a pirateriei digitale, tratatul ACTA transforma utilizatorii de internet in 'suspecti' in timp ce furnizorii de servicii internet devin o 'politie a internetului' la ordinelor marilor companii care pretind ca detin drepturi de autor in diverse domenii.

'Trebuie sa realizati ca acesta este primul pas catre o dictatura care va limita libertatea de exprimare, drepturile noastre si, in cele din urma, dreptul de a trai pe aceasta planeta', se arata intr-un alt mesaj Anonymous, catre romani, transmis pe YouTube.

×
Subiecte în articol: anre atac informatic