x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerul român deţinut în Italia, în grija unei comunităţi religioase

Hackerul român deţinut în Italia, în grija unei comunităţi religioase

07 Mai 2009   •   00:00

Hackerul român deţinut în Italia şi admis la Politehnica din Milano are şanse mari să fie eliberat în curând şi va colabora cu procurorii italieni pentru combaterea infracţiunilor informatice.

Tribunalul de Supraveghere din Milano a recomandat eliberarea tânărului român şi încredinţarea acestuia în grija unei comunităţi religioase din Como (regiunea Lombardia, nord). Decizia urmează să fie analizată de judecători. De mai mult timp, tânărul colaborează din închisoare cu o companie care ajută autorităţile judiciare să combată fraudele informatice.

Cererea lui Gabriel de eliberare condiţionată are şanse mari să fie aprobată, în contextul în care şi procurorii au fost de acord cu diminuarea pedepsei tânărului. Gabriel Bogdan Ionescu, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în 2008, la Craiova, împreună cu alţi hackeri români. Olimpic la matematică, câştigător al Olimpiadei Balcanice de Informatică, tânărul a fost extrădat în Italia şi condamnat la trei ani şi o lună de închisoare pentru o fraudă informatică.

În octombrie 2008, tânărul a fost admis primul la Facultatea de Inginerie Informatică a Universităţii din Milano.

Gabriel şi alţi hackeri români trimiteau e-mail-uri posesorilor de conturi la poşta italiană, cerându-le să ofere date personale. Potrivit presei italiene, tinerii ar fi obţinut prin această metodă aproximativ 100.000 de euro. Aflat în închisoare la Como (regiunea Lombardia, nord), tânărul român a obţinut permisiunea să participe la concursul de admitere al Universităţii Politehnice din Milano şi a fost admis primul.

×
Subiecte în articol: IT