x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hackerul Vlăduţ, judecat în libertate

Hackerul Vlăduţ, judecat în libertate

21 Ian 2010   •   00:00

Tânărul acuzat că între 2005 şi 2007, sub pseudonimul "Vladuţ", a accesat în mod fraudulos, neautorizat şi repetat mai multe conturi de e-mail ale companiei eBay, cauzând un prejudiciu estimat la peste şapte milioane de dolari, va fi judecat în libertate, a decis Curtea de Apel Bucureşti.



Curtea de Apel Bucureşti a respins azi recursul procurorilor şi a decis ca Vlad Duiculescu să fie judecat în libertate, stabilind totodată ca acesta să nu poată părăsi Capitala.

În 18 ianuarie, Tribunalul Bucureşti, instanţa care judecă acest dosar, a decis înlocuirea arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi Capitala în cazul lui Vlad Duiculescu.

Acesta este obligat să se prezinte la instanţa de judecată şi organul de poliţie ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

De asemenea, Duiculescu nu are voie să se apropie de martorii Emanuil Ioan Molnar, Laurenţiu Nicolae Brânzea şi Eugen Alin Tătaru şi să comunice cu aceştia.

În 7 octombrie 2008, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a lui Vlad Constantin Duiculescu, Mihai Adrian Savin şi Dragoş Florin Oprea, pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2006 - aprilie 2008, Duiculescu a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi Savin şi Oprea, în scopul săvârşirii de infracţiuni din domeniul informatic şi au efectuat în repetate rânduri operaţiuni de acces neautorizat al conturilor de e-mail aparţinând clienţilor şi angajaţilor eBay, în scopul obţinerii de date informatice.

×
Subiecte în articol: redactie