x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hardware: Plan-b- Ce faci daca pierzi trenul?

Hardware: Plan-b- Ce faci daca pierzi trenul?

06 Mai 2004   •   00:00

Plan-b este un prototip ce va fi scos pe piata in curand de englezi. Aparatul a fost gandit pentru a-i tine pe calatori la curent cu informatii despre itinerariu.

Atunci cand turistul trece printr-un aeroport, gara, sau hotel ce ofera acces la Internet fara fir, ghidul electronic se conecteaza automat la un site pentru a verifica daca au aparut situatii neprevazute.

Sa presupunem ca urmatorul tren pe care trebuie sa-l luati va pleca din gara cu intarziere de o jumatate de ora. Chiar inainte de a ajunge la peron, un aparat se va „trezi" in buzunarul dumneavoastra pentru a va anunta ca vi s-au schimbat planurile de calatorie. Mai mult, va avea grija sa va aminteasca de faptul ca veti ajunge la hotel cu o jumatate de ora intarziere sau ca (Doamne fereste!) veti pierde legatura cu vaporul.

Oricum, nu trebuie sa va faceti probleme. Aparatul are pentru dumneavoastra un plan de rezerva: luati alt tren, scimbati in gara X si prindeti vaporul la urmatoarea escala. De asta a fost botezat de creatorii sai Plan-b.

Daca sunteti intr-un oras strain, e imposibil sa va rataciti. Are GPS (sistem de pozitionare globala). Nu stiti cand a fost construita catedrala care v-a atras atentia? Indreptati camera video cu care este dotat aparatul catre cladire, iar el va va spune numele acesteia si cateva date istorice sau arhitectonice. In caz ca mai aveti indoieli, jucaria cea desteapta are si un dictionar care traduce denumirile strazilor sau semnele de circulatie pe care nu le pricepeti. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: IT