x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget High Tech - Gadgeturile asalteaza lista de cadouri

High Tech - Gadgeturile asalteaza lista de cadouri

de Cristian Ionita    |    17 Dec 2005   •   00:00
High Tech - Gadgeturile asalteaza lista de cadouri

Dispozitivele electronice ocupa primele randuri ale scrisorilor catre Mos Craciun. Cele mai dorite sunt MP3 playerele portabile.

Completati lista cu cadouri pentru cei dragi? Vremea fularelor, manusilor si ciorapilor de lana a trecut. Dispozitivele electronice ocupa primele locuri in topul dorintelor tinerilor. Dintre toate, MP3 playerele portabile par sa aiba un succes nebun anul acesta.

Dintre toate gadgeturile, MP3 playerele se situeaza pe primul loc in topul cadourilor pe care adolescentii si le-ar dori de sarbatori, potrivit ultimului studiu in domeniu, realizat de Consumer Electronics Association (CEA). Nu mai putin de 17% dintre respondenti au declarat ca-si doresc un astfel de dispozitiv. Urmeaza consolele de jocuri, computerele, celularele, camerele foto digitale si CD playerele portabile.

La studiu au participat 1.000 de persoane din Statele Unite. Chiar daca statisticile sunt diferite in Romania, rezultatele sondajului CEA pot fi utile pentru toti cei care se gandesc sa ofere un gadget de sarbatori.

FOTO. Cei interesati de fotografie vor fi atrasi in continuare de camerele foto digitale. Probabil ca modelele cel mai bine vandute vor fi cele cu rezolutie de 4 megapixeli, a estimat Ed Lee, directorul companiei de cercetare a pietei InfoTrends, citat de IDG. Potrivit lui Lee, telefoanele mobile nu au, deocamdata, camere foto suficient de performante pentru a determina o scadere a interesului pentru aparatele foto digitale. Totusi, jumatate din celularele vandute la nivel mondial prezinta camera foto.

AUDIO. iPod Shuffle, iPod Nano sau alte modele de MP3 playere se afla in topul cadourilor de Craciun, alcatuit de firma de cercetare a pietei Ipsos Insights. Nu mai putin de 22% dintre cei care au raspuns sondajului Ipsos au declarat ca vor cumpara un astfel de produs cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Prin comparatie, in urma cu un an, doar 14% dintre participanti intentionau sa cumpere un MP3 player portabil.

La sondaj au participat 511 adulti americani, care au raspuns la intrebari legate de intentia de a cumpara dispozitive electronice in perioada Sarbatorilor de iarna.

Chiar daca formatul MP3 e rege, "batranele" CD-uri sunt inca iubite de melomani, poate datorita anilor in care reprezentau cel mai comod loc in care sa-ti pastrezi muzica.

NOSTALGIE
"CD-urile, in special, ne amintesc de importanta discului stralucitor ca mediu preferat pentru stocarea muzicii, in ciuda cresterii puternice a serviciilor muzicale online si a predilectiei adolescentilor pentru formatul MP3"
Sean Wargo
director in cadrul Consumer Electronics Association

×
Subiecte în articol: IT