x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP Photosmart Plus, multifuncţionala casnică

HP Photosmart Plus, multifuncţionala casnică

de Alexandru Radescu    |    25 Feb 2011   •   18:29
HP Photosmart Plus, multifuncţionala casnică
153743-cn216bbev-1600x1600.jpgTatăl meu încă e nostalgic după "bătrânul" aparat foto rusesc (de inspiraţie est-germană) cu film alb-negru şi lat. Eu, în schimb, nu mai duc dorul drumurilor pe la laboratoare foto pentru developare. Şi asta după câteva experienţe de neuitat: una când culorile fotografiilor montane au ieşit aproape psihedelice şi alta în care un film întreg a fost irosit la un laborator bucureştean. Evident, ei nu aveau nici o vină...

Iată că tehnologia ne ajută să avem în casă pro­priul minilaborator foto, acelaşi echipament fiind folosit şi la xerox sau la scanare. HP Photosmart Plus nu este primul de acest tip, dar ajunge să se evidenţieze prin adaosul wireless, ceea ce adaugă titulaturii sale formula e-All-in-One (B210a, cu cartuşe de cerneală).

Operarea echipamentului este destul de simplă, graţie ecranului tactil (cu meniul şi toate funcţiile necesare), fiind şi independent de calculator. Să sperăm însă că inginerii HP vor primi mai multe fonduri pentru cercetare şi dezvoltare, pentru că e nevoie la acurateţea interfeţei tactile. Pentru cei foarte grăbiţi să-şi vadă fotografiile pe hârtie, nimic mai simplu: scoţi cardul din aparatul foto (SD/MMC/Duo) şi îl introduci în cititorul aranjat în partea frontală, în stânga tăviţei.

Pe de altă parte, la fel ca şi alte modele Photosmart, multifuncţionala nu ştie să citească fiecare folder separat, toate fotografiile fiind la grămadă. Din fericire, nu le amestecă. Deşi puteţi selecta mai multe imagini pentru imprimare pe hârtia fotogra­fică (10x13 şi 13x18), echipamentul s-a blocat de mai multe ori atunci când am selectat mai multe fişiere (6-7).

Menţionam partea de conectare wireless la servicii de printare online: foarte utilă şi rapidă, dar ar trebui echipată cu un ecran cu diagonală ceva mai mare. De  menţionat că nu toate aplicaţiile specifice acestor operaţiuni sunt valabile în fiecare ţară, după cum avertizează şi producătorul.

Preţul de achiziţie pentru  HP Photosmart Plus e-All-in-One (B210a) începe de la 149 de euro.

Casetă tehnică
● Viteză de copiere (a-n): Până la 32 cpm
● Rezoluţie copie (text fli grafică color): până la 600 x 600 dpi
● Ecran tactil: 8,9 inci
● Dimensiuni: 452 x 401 x 199 mm
● Greutate: 7,45 kg
● Consum de energie: 15W
● Preţ: de la 149 de euro

×