x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC: Android pe piaţa românească în maxim 3 luni

HTC: Android pe piaţa românească în maxim 3 luni

de Cristian Ionescu    |    11 Mai 2009   •   00:00

În cursul verii, fanii Android din România vor putea să achiziţioneze dispozitivul prin Orange, Vodafone, Cosmote şi ceilalţi parteneri ai HTC, potrivit lui Tomasz Lesniak, Area Manager HTC Eastern Europe.

Potrivit reprezentantului HTC, preţul unui pachet complet se va situa în jurul a 400 de euro, poate chiar mai mult. "Intrăm în competeţie cu un alt grup de jucători şi totuşi, aşa cum putem vedea, avem o abordare puţin diferită.Pe lângă asta, suntem încă în fază incipientă, asa că nu putem lansa prea multe dispozitive cu Adroid. Până acum, pe piaţa internaţională avem doar HTC G1, însă HTC Magic va fi disponibil foarte curând în mai multe ţări, printre care şi România", a spus Lesniak.

"Atunci când vorbim despre telefoanele cu Adroid, nu o putem face referindu-ne doar la componentele hardware sau platformă. Trebuie să ne gandim şi la funcţionalitatea sistemului. Aici mă refer la aplicaţiile GMS(Google Mobile Services). Google lucrează ca toate aceste aspecte să fie rezolvate cât de curand posbil şi dispozitivele să fie disponibile cât mai repede, având în vedere că nu se va vinde doar telefonul, ci o gamă întreagă de aplicaţii şi functionalităţi, care creează un pachet complet", a arătat Lesniak.

Lansat iniţial pe piaţa americană în octombrie şi în Marea Britanie în noiembrie 2008, G1 sau Dream ("Vis") produs de HTC este primul telefon mobil cu platformă software opensource "Android", dezvoltată de Google în cadrul Open Handset Alliance. Este un telefon touchscreen 3G cu conectivitate Wi-Fi şi care beneficiază de tastatură qwerty slide. Vine echipat cu platformă GPS şi GoogleMaps, client Gmail, YouTube integrat, card de 1GB. Are un browser dezvoltat pe baza Webkit, tehnologia folosită şi la noul browser Google Chrome. Pentru "universul" aplicaţiilor G1 există "Android Market", ceva similar Apple App Store.

T-Mobile a anunţat recent că a comercializat un milion de terminale HTC G1 pe piaţa americană în perioada octombrie 2008 - martie 2009.

În februarie, Vodafone şi HTC au anunţat si lansarea noului smartphone HTC Magic, primul dispozitiv Android Vodafone. Procesorul telefonului este unul Qualcomm MSM7201a la 528 MHz, memorie RAM de 192 MB, GPS, Conectivitate Bluetooth 2.0 cu Data Rate, Wi-Fi IEEE 802.11 b/g, HTC ExtUSB(11-pin mini-USB 2.0 şi audio jack in one). Beneficiază de un display touch-sensitiv TFT-LCD de 3.2 inci cu rezoluţie 320x480 HVGA, iar dimensiunile aparatului sunt de 113 x 55 x 13.65 mm. Greutatea telefonului este de 118.5 grame cu tot cu baterie.

Dispozitivul include o serie de opţiuni de email precum Google Mail, POP3 şi IMAP, cât şi Google Talk pentru mesagerie instant. De asemenea, are incorporat browserul Webkit, optimizat pentru Android. HTC Magic va fi disponibil în variantă albă în Marea Britanie, Spania, şi Franţa, neagră în Germania şi în ambele culori în Italia, iar în câteva luni va fi disponibil şi în alte ţări unde Vodafone este prezent. Detaliile privind disponibilitatea şi preţul terminalului nu se cunosc incă, urmând a fi făcute publice în perioada imediat următoare.


Citiţi şi HTC: Android va afecta parţial vânzările telefoanelor cu Windows Mobile
×
Subiecte în articol: IT Android