x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC: Android va afecta parţial vânzările telefoanelor cu Windows Mobile

HTC: Android va afecta parţial vânzările telefoanelor cu Windows Mobile

de Cristian Ionescu    |    11 Mai 2009   •   00:00

Telefoanele cu sistem de operare Android vor afecta numai într-o anumită măsură vânzările dispozitivelor cu Windows Mobile, pe piaţa românească.

"Cred că poate, în România, într-o anumită măsură, Android va pune în pericol Windows Mobile, dar parţial. Să zicem că în anumite ţări vest-europene mai bine dezvoltate, aceste elemente sunt mai bine segmentate decât în cele din Europa Centrală. O parte din cei care folosesc acum telefoane cu Windows Mobile, este posibil să le schimbe cu unele pe platforma Adroid.

Una din cauze poate fi percepţia diferită a acestui sistem de operare şi a diferenţelor de folosire, iar ca urmare, segmentul telefoanelor cu WM, va fi afectat dar nu în totalitate", a declarat Tomasz Lesniak, Area Manager HTC Eastern Europe.

Potrivit lui Lesniak, compania va continua să ofere dispozitive bazate pe ambele sisteme de operare. "Motivul pentru care nu va apărea un conflict între punerea în vânzare a ambelor sisteme de operare este că le poziţionăm diferit. Nu se va ajunge la o situaţie 1 vs 1 între WM şi Android.


Este evident că se va încerca diferenţierea celor două produse prin punerea în balanţă, însă noi ne adresăm unor categorii diferite de utilizatori. Majoritatea celor care folosesc Windows Mobile sunt orientaţi către segmentul business, iar cei care preferă Android, mai mult spre segmentul utilizatorului obişnuit", a specificat reprezentantul HTC.


Citiţi şi HTC: Android pe piaţa românească în maxim 3 luni

×
Subiecte în articol: IT