x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC One V, o plăcere la preţ corect

HTC One V, o plăcere la preţ corect

de Marina Constantinoiu    |    13 Iul 2012   •   21:00
HTC One V, o plăcere la preţ corect

Cei de la HCT "lovesc" din nou piata, lansand o noua serie, One. Modelul One V este, cel putin din punctul de vedere al designului, urmasul modelului de succes Legend, dar intr-o versiune "light", fiind considerat si cel mai accesibil model din noua serie.

Accesibil din punctul de vedere al pretului, pentru ca ­ zic carcotasii – are un procesor "doar" single core la 1 GHz si o memorie interna de numai 4 GB, care poate fi completata cu ajutorul unui card microSD, dar si cu oferta speciala pentru clientii HTC: stocare in cloud prin serviciul Dropbox de 25 GB, gratuit, timp de doi ani.

Desi considerat de pretentiosi drept cel mai modest din gama One, noul model One V nu este deloc de neluat in seama, in ciuda absentei unei camere secundare, pentru apeluri video. Din contra, este mult peste medie, cu un design unibody elegant, un ecran tactil cu tehnologie capacitiva de 3,7 inchi si mai ales sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, cu HTC Sense v4.0, dar sistem audio Beats Audio.

Camera foto este de numai 5 MP, cu autofocus si un singur blit led, sistem de detectare a fetei si mod HDR, care realizeaza fotografii de calitate. Inregistrarile video insa se limiteaza insa la 720p, 30 de cadre pe secunda.

Important de precizat faptul ca producatorul si-a propus ca prin One V sa ofere un raport calitate-pret cat mai bun si de aceea exista cate un rabat la dotare, dar care, dupa parerea mea, nu afecteaza cu nimic produsul in ansamblu. Adica o memorie interna de 4GB, care ar putea deranja cumparatorul, poate fi extinsa simplu, printr-un card microSD, care nici macar nu mai este cine stie cat de scump.

Mie, per total, One V mi s-a parut un terminal atractiv, la un pret corect, si nici macar nu fac parte din categoria celor care se multumesc cu putin. Dar eu am apreciat din start designul curbat, specific modelului precedent, Legend, cu care am avut o relatie de durata candva. Va garantez ca-si are rostul: terminalul se tine comod in mana, iar look-ul lui inca atrage priviri curioase.

Procesorul cu care este dotat este un Qualcomm din seria Snapdragon, la 1 GB, single-core. One V este dotat si cu radio FM, stereo, cu RDS. HTC One V vine cu un acumulator de 1.500 mAh care nu poate fi inlocuit de utilizator.

CARACTERISTICI:

Dimensiuni: 120,3x59,7x9,2 mm

Greutate: 115 grame

Ecran: de tip capacitiv, tactil, cu 16 milioane de culori, dimensiune de 3,7 inchi, rezolutie 480x800 de pixeli, 252 ppi densitate de pixeli

Sistem de operare: Android 4.0, Ice Cream Sandwich, interfata HTC Sense v4.0

Memorie: interna, 4 GB, slot pentru card microSD de pana la 32 GB

Trafic de date: GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA, Wi-Fi, Wi-Fi Hotspot

Bluetooth: da

USB: da, microUSB v2.0

Camera foto/video: principala - 5 MP, cu o rezolutie de 2592x1944 pixeli, autofocus, blit led, inregistrare video la 720p, functie de detectare a fetei si a zambetului

Sistem de operare: Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Procesor: Qualcomm, Snapdragon la 1GHz, accelerometru

GPS: da, cu suport A-GPS

Radio FM: da, stereo, cu RDS

×
Subiecte în articol: jurnalul de duminică