x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC One X, racheta 4.0.4.

HTC One X, racheta 4.0.4.

de Alexandru Radescu    |    18 Aug 2012   •   21:00
HTC One X, racheta 4.0.4.

Cel putin pana in acest moment, disputa europeana pentru cel mai performant smartphone al anului ramane cursa HTC One X – Samsung Galaxy S III. "Pana in acest moment", pentru ca peste cateva saptamani ar trebui sa dam ochii cu iPhone al saselea (sau cum s-o numi oficial ), ca sa nu mai vorbim despre innoirea "garderobei" la mai toti producatorii din telecom o data cu deschiderea portilor la Messe Berlin pentru IFA 2012 (30 august – 5 septembrie), cel mai mare targ de electronice de consum.

Fara indoiala, One X a reprezentat pentru HTC cu adevarat marele salt dupa un Desire HD. Si spun asta pentru ca de la modelul Sensation ma asteptam la mult mai multe detalii decat a aratat caseta tehnica.

Beneficiind de platforma Nvidia Tegra 3, procesor Quad-core 1.5 GHz cu memorie RAM 1 GB, ecran Super IPS capacitiv de 4,7 inci (aprox. 12 cm), cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, stocare interna de 32 GB, smartphone-ul One X a luat ochii tuturor pasionatilor de tehnologie, devenind imediat un fel de "most-wanted". O data cu trecerea la platforma Tegra 3, noul model HTC a putut face fata celor mai performante jocuri video si s-a integrat perfect in noul univers HD al electronicelor de consum.

In ceea ce priveste partea foto-video, camera principala a ramas la o rezolutie de 8 MP, (3264x2448), ca si la Sensation, iar filmarea video este la 1080p/24 cadre pe secunda. O data cu recenta actualizare de software, up-grade la 4.0.4. pentru SO Android, se obtine o imbunatatire a camerei foto atat cu balansul de alb, cat si cu focalizarea automata continua.

Ca mai vechi utilizator de smartphone HTC, am remarcat imediat si plusurile in zona audio player. Incepand cu Sensation XE, cei de la HTC au integrat tehnologia Beats Audio. Calitatea muzicii ascultate in castile (dedicate) este incontestabil la un nivel superior.

Si totusi, HTC One X are si cateva aspecte care m-au dezamagit: producatorul a renuntat la carcasa metalica, un detaliu pe care il ador la orice terminal de top, in favoarea plasticului (fie el si special). Sigur, aici pot replica ei printr-un minus la greutate: doar 130 de grame. De asemenea, as fi preferat pastrarea cardului de memorie microSD, taiwanezii mergand doar pe stocare interna.

×