x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC Sensation XE - Pariul cu ibeats by Dr. Dre

HTC Sensation XE - Pariul cu ibeats by Dr. Dre

de Marina Constantinoiu    |    10 Feb 2012   •   21:00
HTC Sensation XE - Pariul cu ibeats by Dr. Dre

Inca un Sensation de la HTC? Da. O editie de lux pentru iubitorii de muzica, beneficiari, acum, ai castilor ibeats by Dr. Dre cu care telefonul vine la pachet, dar si ai unui terminal care are un ecran mare, luminos si un procesor puternic, care transforma navigarea intr-o placere. Insa chichita lui XE este totusi zona audio asigurata de castile care atrag ca un magnet utilizatorii. Dar HTC s-a gandit sa pluseze si la capitolul memorie, si la baterie.

Ce a rezultat? Un telefon cu un ecran qHD de 4,3 inchi (zau daca mi se mai pare mare!), cu o rezolutie de 540x960 de pixeli, 16 milioane de culori si Gorilla Glass, pentru o rezistenta sporita la zgarieturi, un terminal cu carcasa compacta, din aluminiu, ca si predecesorul sau, Sensation, dar cu oaresce cracmente spre baza, la apasarea mai insistenta, o interfata HTC Sense 3.0 excelent integrata, un procesor dual-core de 1,5 Ghz si un acumulator de 1.730 mAh, mult peste ce ofera alte modele (dar care, in practica, nu s-a dovedit cu mult mai fortos).

Din punctul de vedere comercial, colaborarea cu Beats by Dr. Dre este o lovitura de imagine (si de sunet, evident). Numai pentru doamne/domnisoare: nu-i de lepadat nici saculetul iBeats in care vin castile si pernitele aferente! In plus, nu e vorba doar despre echipamentul in sine, adica niste casti, ci exista si un egalizator software, care se activeaza cand sunt montate castile iBeats. Toate me­lo­diile redate cu player-ul standard din HTC Sense be­ne­ficiaza de acest egali­zator.

Din punct de vedere tehnic, procesorul mi se pare atuul. Ca look, cu siguranta atrage, iar daca ai de ales intre un telefon obisnuit si unul cu echipamentul iBeats, cu siguranta te duci teleghidat spre cutia negru cu rosu a lui XE. Vei beneficia si de inregistrare video HD, la 1.080 p si 720 p, cu ajutorul camerei foto/video de 8 MP cu autofocus si blit LED, sistem de detectare a fetei si geotagging. Ca la surata Sensation, si XE are o fanta generoasa pentru difuzor si o carcasa din aluminiu combinat cu material cauciucat, partea frontala gazduind logo-ul Beats audio de culoare rosie. De altfel, si fanta difuzorului este colorata in rosu, ca si icon-urile butoanelor touch. Efectul este placut garantat! Pe spate, lentila camerei de 8 MP e inconjurata de o banda din aceeasi culoare rosie.

Display-ul are diagonala de 4,3 inchi si cu o densitate de 256 ppi, stralucitor si cu niste culori puternice, lizibilitatea fiind buna in conditii de iluminare normala sau in intuneric, mai putin afara, la lumina solara, unde apar deja celebrele inconveniente de lizibilitate.

XE dispune de GPS cu A-GPS, receptor GSM quad band, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, microUSB 2.0, radio FM, slot pentru card microSD, jack audio de 3,5 mm, 1 GB stocare pentru aplicatii, 768 MB RAM, viteze HSDPA pana la 14,4 Mbps download. Procesorul este un dual-core la 1,5 GHZ Qualcomm MSM Snapdragon. Acumulatorul este unul de capacitate mai mare, pentru a face fata procesorului, dar si greutatea dispozitivului s-a marit, ajungand la 151 de grame. Exista si o camera secundara, VGA, pentru video-call.

Pe Sensation XE ruleaza Sense 3.0, iar sistemul de operare este Android Gingerbread 2.3.4.

Caracteristici
Dimensiuni: 126,1x65,4x11,3 mm
Greutate: 151 grame
Ecran: 4,3 inchi, 16 milioane de culori, qHD, 540x960 de pixeli rezolutie (256 ppi densitate)
Procesor: dual-core, 1,5 GB, Qualcomm
Memorie: 1 GB pentru aplicatii, 768 MB RAM, slot pentru card microSD
Radio: FM stereo, cu RDS
Sistem de operare: Android 2.3.4 Gingerbread

×
Subiecte în articol: tehnică