x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HTC Titan : Vizibil din spaţiu

HTC Titan : Vizibil din spaţiu

de Marina Constantinoiu    |    14 Ian 2012   •   21:00
HTC Titan : Vizibil din spaţiu

E mare, are ecran de 4,7 inchi, are 'aroma' de Mango si a sosit si la noi pe piata. HTC Titan X310e, cu noua versiune a Windows Phone, 7.5 Mango, cu niste culori puternice si luminozitate ca la carte, cu o greutate surprinzator de mica pentru asemenea dimensiuni, este un terminal elegant.

Are o constructie solida, cantareste 160 de grame si are o grosime de numai 9,9 mm, ceea ce ar trebui sa compenseze eventualele nemultumiri legate de 'imensitatea' ecranului. In ciuda dimensiunilor, s-ar aseza perfect in mana daca n-ar avea o hiba, cel putin din punctul meu de vedere: portul microUSB, care se afla pe latura stanga, are marginile in relief si jeneaza utilizatorul in convorbire.

Display-ul este de tip S-LCD capacitiv, cu rezolutie WVGA (480x800 de pixeli) si 16 milioane de culori. La pachet cu Internet Explorer-ul, dimensiunile generoase ale ecranului fac din navigarea pe internet o adevarata placere, caci la acest capitol cu siguranta toata lumea vrea suprafete mari, pentru un plus de lizibilitate. Acelasi avantaj apare si la vizionarea de clipuri video. Un minus (important!) il reprezinta insa absenta suportului pentru Adobe Flash.

In palmares, Titan mai are si un procesor single core de 1,5 Ghz, care face fata cu brio solicitarilor, o camera foto/video de 8 megapixeli, cu un buton dedicat pentru accesarea rapida a functiilor foto, 16 GB de memorie interna, dar nu si un slot pentru card de memorie. Desi are dimensiuni impresionante, Titan sta bine la capitolul autonomie, fiind dotat cu un acumulator de 1.600 mAh. Cel mai mare neajuns al noului model HTC mi se pare receptia. Pe langa faptul ca este slaba, sunetul este infundat si metalic. Cel putin la terminalul pe care l-am avut in teste.

Cat de practic este un terminal cu un ecran atat de mare? Hm, nu stiu, parerile au fost impartite. Telefonul a starnit curiozitate, lumea a intrebat despre ce model este vorba, dar la manuire unii au avut de comentat. Cel mai des pentru ca te-ar obliga sa-l manevrezi folosind ambele maini si pentru ca este greu de purtat in buzunar sau la brau, asta in cazul barbatilor. Si cam lor le este destinat, cu atat mai mult cu cat este vorba despre un Windows Phone. Cert este insa faptul ca la navigarea pe Net sau rularea de continut video 'pleasca' e net avantajata. Gratie Windows Phone 7, socializarea se face mai usor, prin People Hub, care reuneste informatii din mai multe surse, cum ar fi contacte, conturi de email, retele sociale.

Marketplace este locul din care poti achizitiona direct de pe mobil sau PC muzica, jocuri, aplicatii, filme, programe tv, in prezent numarul de aplicatii fiind de aproximativ 40.000. Numai ca oferta este mult redusa comparabil cu piata aplicatiilor pentru iOS sau Android.

×
Subiecte în articol: tehnică