x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei ar putea renunța la producția de smartphone-uri

Huawei ar putea renunța la producția de smartphone-uri

25 Ian 2021   •   12:08
Huawei ar putea renunța la producția de smartphone-uri

Huawei Technologies vrea să vândă mărcile smartphone P și Mate, ceea ce semnifică renunțarea companiei chineze la producția de telefoane mobile premium, potrivit unor surse citate de Reuters.

În perioada dintre trimestrul al treilea 2019 şi trimestrul al treilea 2020, livrările de telefoane Huawei Mate şi Huawei seria P au fost de 39,7 miliarde de dolari. Acestea sunt printre cele mai bine vândute modele pe piaţa de smartphone premium din China şi concurează cu telefoanele iPhone de la Apple, telefoanele din seriile Mi şi Mix ale Xiaomi Corp şi telefoanele din seria Find ale OPPO. Totodată ele reprezentat circa 40% din vânzările totale ale Huawei în trimestrul al treilea 2020. 

Principalul motiv al vânzării este provocat de aprovizionarea deficitară de chipuri, motiv pentru care gigantul tehnologic vrea să producă în China cipurile high-end Kirin, cu care sunt dotate smartphone-urile sale. 

Conducerea Huawei infirmă deocamdată zvonurile.
"Huawei a luat la cunoştinţă că există zvonuri nefondate cu privire la vânzarea principalelor sale mărci de smartphones. Aceste zvonuri nu au niciun fundament. Huawei nu are un astfel de plan", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Totuși, sursele respective spun că eventuala vânzare a celor două mărci este cauzată de faptul că Huawei se așteaptă ca noua administrație Biden a Statelor Unite să nu ridice restricțiile impuse în mai 2019, de către Donald Trump. Acestea au pus în dificultate societatea, care a avut acces limitat la componente hardware și la programe software.

Huawei este cel mai mare producător global de echipamente de telecomunicații și al doilea din lume la smartphone-uri. Anul trecut a vândut brandul de telefoane Honor către o companie chineză, susținută de autoritățile din Shenzhen. Valoarea tranzacție s-a ridicat la 15,5 miliarde de dolari. 
 

×
Subiecte în articol: Huawei