x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Iată cum ne spionează SmartTV-urile de ultimă generație

Iată cum ne spionează SmartTV-urile de ultimă generație

13 Feb 2016   •   18:35
Iată cum ne spionează SmartTV-urile de ultimă generație

Probabil vi se par geniale SmartTV-urile din noua generație, cu conexiune la Internet și comandă vocală, dar v-ați gândit că înregistrează tot ceea ce vorbiți, trimițând ulterior la o terță parte?

Fiți atenți la ce vorbiți în fața televizorului. Ar putea asculta...

Interesant este că o singură propoziție îngropată în „politica de securitate” a SmartTV-ului Samsung anunță utilizatorii că device-ul ar putea înregistra mai mult decât comanda de a da „play” ultimului episod din serialul favorit, de exemplu.

„Vă rugăm să luați la cunoștință că în cazul în care dialogurile includ informații personale sau secrete, vor și acestea vor fi capturate și transmise către o terță parte.”

Judecând după celelalte aspecte menționate politică de securitate, se pare că Samsung colectează comenzile vocale cu scopul de a îmbunătăți caracteristicile TV-ului.

Aceasta nu este prima situație în care televizoarele „mult prea deștepte” Samsung stârnesc controverse în rândul experților în securitate, informează thedailybeast.com.

La finalul anului 2014, Michael Price, profesor la Facultatea de Drept a New York University, afirma că detaliile din politica de securitate a noului lui SmartTV îl fac „să se teamă să îl folosească”. Nu a menționat brandul televizorului, dar descrierea se potrivește perfect cu situația de la Samsung.

Evident, Samsung a oferit o explicație pentru această situație:
„Samsung ia foarte în serios politica de securitate a consumatorului. Pentru toate Smart TV-urile aplicăm standarde și practici de securitate industriale, incluzând aici criptarea de date, pentru a garanta că informațiile personale ale consumatorilor nu sunt colectate și utilizate în mod neautorizat.”
 

×
Subiecte în articol: smart tv samsung