x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget ÎN TESTE/QWERTY pentru LG Prada II

ÎN TESTE/QWERTY pentru LG Prada II

de Marina Constantinoiu    |    15 Feb 2009   •   00:00

Este fashion şi e touch. Se mişcă bine, dar e destul de robust. E touch, dar are tastatură QWERTY. Şi atunci de ce e fashion?




DOTĂRI. În afara celor enumerate, terminalul dispune şi de un tuner FM (sunet impecabil, aspect plăcut), TV out şi bluetooth

Nu l-am "cunoscut" pe primul LG Prada, dar am citit despre el lucruri bunicele. L-am descoperit pe noul după "nărăvirea" la iPhone, aşa că instinctiv m-am pus pe comparat. Nu până în cele mai mici detalii, pentru că nu poţi compara mere cu pere, dar măcar la viteza cu care răspunde la comenzi şi la designul minimalist. Ei, aici apar mici semne de întrebare: de ce era nevoie de tastatura glisantă QWERTY, când avem de-a face cu un telefon fashion, de obicei cu public-ţintă femeile? Şi, dacă tot sunt femei, de ce ar avea ele nevoie de o tastatură clasică şi de îngreunarea telefonului, când le este suficient un touch subţirel şi care să se mişte bine pe Net şi să nu pună probleme la scrierea de SMS-uri? Este marele semn de întrebare legat de acest terminal. Al doilea, ceva mai micuţ, ţine de faptul că telefonul fashion are carcasă din plastic, ceea ce îi scade din punctaj, la o eventuală confruntare cu iPhone. Căci, slavă Domnului, preţul nu justifică economia făcută.

CU GUST. Altfel, terminalul este prietenos, cu teme pe gustul pretenţioşilor, cu un look profesional şi dotări la nivel înalt. Camera foto de 5 MP, cu funcţii avansate de înregistrare video în slow motion, conexiune Wi-Fi, redare DivX, precum şi apelarea video nu-i lipsesc. Sunetul este clar şi puternic, fără distorsiuni, o încântare. Pentru că e Prada, are wallpaper-uri care "vorbesc" despre modă şi colecţiile Prada.

 

Să vorbim şi despre lipsuri

Dar cel mai mare neajuns din punctul meu de vedere îl reprezintă lipsa flash-ului din browserul Web. LG KF900 Prada vine într-o cutie neagră, cubică, din piele, care este la fel de fashion ca şi telefonul, plus o carcasă din piele, pentru protejarea terminalului, echipat cu hands-free, charger, cablu de date şi card microSD de 1GB. Cam puţintel, însă pentru pretenţiile zilelor noastre, aş zice, cu atât mai mult cu cât memoria internă este de numai 60 MB, iar terminalul suportă o memorie externă de 16 GB. Trei bile albe: accelerometrul, capacitatea bateriei şi tehnologia capacitivă, care permite navigarea prin meniu sau pe Net fără ajutorul unui stylus, ci doar prin atingerea degetelor. Zoom-ul în pagină sau fotografie, deşi nu atât de extins ca la iPhone, se face tot prin mişcările a două degete pe ecran.

ÎN URMĂ. Totuşi, ca să fim cinstiţi până la capăt, trebuie să recunoaştem faptul că designul nu este unul de ultimă oră, ci de minimum un an vechime, iar greutatea terminalului este măricică pentru un fashion


LG Prada II - KF900

Reţea: GSM/HSDPA
Dimensiuni: 104 x 54 x 17 mm
Greutate: 130 grame
Ecran: tactil, 3.0 inci (240 x 400)
Memorie: 60 MB, card microSD
Conectivitate: EDGE, Wi-Fi,
GPRS, Bluetooth
Cameră foto: 5MP, bliţ
Radio: FM
Baterie în stand-by: până la 400 de ore
Timp de vorbire: până la 3 ore
Preţ estimativ: 1.900 de lei

×
Subiecte în articol: prada gadget