x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Influenţa Facebook si Twitter, în creştere

Influenţa Facebook si Twitter, în creştere

28 Dec 2009   •   00:00

Audienţa reţelelor de socializare Twitter şi Facebook a crescut semnificativ în acest an influenţa lor fiind din ce în ce mai mare, datorită creşterii ofertei de telefoane de ultimă generaţie care fac mai uşor accesul la aceste plaforme.



"Ei sunt marii învingători", a declarat Jason Keath, fondatorul SocialFresh.com, societate care se ocupă de organizarea conferinţelor pe reţele de socializare. El a subliniat faptul că Facebook şi-a triplat numărul de utilizatori în 2009, ajungând la peste 350 de milioane de abonaţi la nivel global.

"Twitter, de asemenea, a crescut mult, ajungând de la două la patru milioane de utilizatori la începutul anului, pentru ca astăzi să aibă circa 40 de milioane de abonaţi", a mai spus Keath, citat de AFP.
"Cred că acum un an nimeni nu ar fi putut să ghicească influenţa pe care Twitter o are în prezent", a declarat, la rândul său, Scott Stanzel, fondatorul unei agenţii de relaţii publice specializate în reţelele de socializare.

Jack Levin, patronul companiei ImageShack, care a creat aplicaţia yfrog.com, ce permite partajarea de fotografii sau videoclipuri pe Twitter, estimează că "influenţa telefoanelor multifuncţionale de ultimă generaţie din SUA  şi alte ţări s-a resimţit şi la nivelul comunicaţiilor".

"Prin Twitter aveţi un loc de întâlnire pentru a interacţiona cu cei care au aceleaşi pasiuni, iar asta e un lucru care nu se poate face cu mesageria online sau cu internetul. Se poate face într-o oarecare măsura pe Facebook, dar cred că mulţi oameni sunt atraşi de simplitatea Twitter", a mai spus el.

Influenţa acestor platforme a fost recunoscută la cel mai înalt nivel. În luna iunie, Departamentul de Stat american a cerut Twitter să facă toate demersurile necesare ca opozanţii guvernului iranian să continue să folosească acest serviciu.

"Sunt foarte multe informaţii care apar pe Twitter şi noi «celebrităţi», deoarece sunt foarte multe personalităţi de la Hollywood care folosesc această platformă", a subliniat Keath.

×