x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    04 Mar 2008   •   00:00

Tehnologie. Intel a prezentat o nouă familie de procesoare cu consum energetic redus, proiectate pentru dispozitivele cu acces mobil la internet (Mobile Internet Devices – MID) şi pentru o nou

Tehnologie. Intel a prezentat o nouă familie de procesoare cu consum energetic redus, proiectate pentru dispozitivele cu acces mobil la internet (Mobile Internet Devices – MID) şi pentru o nouă serie de computere ce vor fi lansate pe piaţă spre sfârşitul acestui an. Până la 11 pastile de siliciu cu procesoare Intel Atom, conţinând fiecare 47 de milioane de tranzistori, ar  putea încăpea pe o suprafaţă de mărimea unei monede americane de un penny. Noile cipuri, cunoscute anterior sub numele de cod Silverthorne şi Diamondville, vor fi produse pe baza tehnologiei de fabricare pe 45 de nanometri.

 

SMS. Cosmote a lansat un serviciu prin care pot fi trimise zilnic în reţea până la zece mesaje predefinite cu textul “Ce mai faci?”. Pentru a accesa serviciul, utilizatorii apelează *121*număr destinatar#, iar reţeaua trimite în mod automat un mesaj conţinând textul “Ce mai faci?”. Primul SMS este gratuit, restul până la zece fiind taxate cu numai 0,01 euro fiecare. Mesajele de acest tip sunt taxate în afara oricăror alte extraopţiuni SMS pe care utilizatorii le au activate.

 

GPS. Garmin a lansat o nouă gamă de sisteme de navigare nüvi cu touchscreen mare, 5,2 inci. Mo­de­lul 5000 poate salva 10 rute, spe­cificând puncte de trecere şi oferind vizualizarea în avans a manevrelor de efectuat. In­for­ma­ţi­i­le ­despre rute sunt dispuse pe o hartă digitală în perspectivă 3D, care afişează deta­liile despre zo­ne­le limitrofe. Nüvi 5000 afişează un semnal video de la o sursă analog externă, precum o cameră video (pentru vizualizarea în spate) sau un player DVD pentru maşină. Dispozitivul este compatibil cu site-ul audible.com, doritorii de muzică pot încărca fişiere pe cardul SD, iar mai multe jocuri sunt preîncărcate.

×
Subiecte în articol: IT