x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Mar 2008   •   00:00

Software. Gecad a lansat la CeBIT (Hanovra), o nouă versiune a soluţiei Avangate Reseller Management System (ARMS), un instrument de management al canalului de distribuţie. Modulul de raportare al ARMS asigură acces la toate informaţiile legate de vânzările, plăţile sau comenzile unui distribuitor, inclusiv facturi neplătite sau depăşirea limitei de credit, precum şi la prevederile legale asociate fiecărui contract în parte.

 

IT ecologic. Organizaţia ecologistă Greenpeace a prezentat în cadrul târgului CeBIT de la Hanovra o anchetă privind cele mai ecologice aparate electronice. Printre cele 37 de produse evaluate (PC-uri, notebook-uri, telefoane mobile), doar trei au obţinut rezultate satisfăcătoare. Este vorba de notebook-ul Sony Vaio TZ11, celularul Sony Ericsson T650i şi PDA-ul P1i. Printre cele mai prost clasate produse în acest clasament sunt consolele celor de la Nintendo şi Microsoft. Topul a luat în considerare criterii precum utilizarea substanţelor chimice periculoase, eficienţă energetică şi posibilitatea reciclării componentelor. Companii precum ACER şi Apple nu au acceptat să fie incluse în clasament.

 

Mobile Tv. Cel puţin 10% din cei peste 20 de milioane de clienţi ai operatorilor de comunicaţii mobile din România doresc să vizioneze programe de televiziune pe propriile terminale, a declarat, la Hanovra, preşedintele ANRCTI, Dan Georgescu. Prezent la CeBIT, Georgescu nu a omis să aducă în discuţie şi mult întârziatul şi amânatul WiMAX. “Acordarea unei noi licenţe de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz şi a licenţelor care vor permite utilizarea tehnologiei WiMAX sunt două dintre cele mai aşteptate momente de către investitorii de pe piaţa românească de IT&C”.

×
Subiecte în articol: IT