x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

08 Mar 2008   •   00:00

8 martie 2008



INTERDICŢIE. Pentagonul a interzis angajaţilor Google Earth să filmeze în detaliu interiorul bazelor militare americane, după ce a aflat că o echipă a companiei a reuşit să facă acest lucru la o bază din Texas. Departamentul Apărării a emis imediat o circulară prin care cere instalaţiilor şi facilităţilor militare să refuze pe viitor înregistrarea de vederi panoramice în interiorul lor.


WiMAX. Operatorul croat Dubrovnik Telekom a lansat servicii comerciale de internet broadband prin tehnologie WiMAX. Preţurile abonamentelor variază de la 26 la 67 de euro. Pentru clienţi business, preţurile ajung la 120 de euro, deşi li se oferă aceleaşi viteze de download/upload.D-SLR. Olympus a lansat camera foto E-420, un model D-SLR cu 10 MP. Aparatul dispune de 28 de moduri de fotografiere, are încorporat procesorul de imagine TruePic III, iar fotografierea secvenţială ajunge la 3,5 fps. Displayul LCD este de 2,7 inci (6,9 cm), sensibilităţile ISO merg de la 100 la 1.600, iar unghiul de vizualizare este de 176°.


SECURITATE. Trend Micro a lansat în România soluţia de arhivare a mesajelor electronice – Message Archiver. Interfaţa nu permite modificarea mesajelor şi, combinată cu tehnologia de detecţie complexă ce utilizează amprenta digitală şi încriptarea, atestă faptul că fiecare e-mail este autentic şi nemodificat din punct de vedere legal. Acestea sunt componente critice pentru orice tehnologie de arhivare a e-mail-urilor care doreşte să se afirme într-o piaţă ce va ajunge la 1,37 miliarde de dolari în 2011, după cum estimează analiştii.


TASTATURĂ. Genius a lansat în România tastaura KB-220e cu 12 extrataste care oferă acces rapid la aplicaţii Multimedia şi Microsoft Office (Word, Excel). Este compatibilă cu Vista/XPx64/XP/2000 şi beneficiază de funcţia Water Resistant.

×
Subiecte în articol: IT