x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Mar 2008   •   00:00

18 martie 2008: Deutsche Telekom intenţionează să preia 20% din operatorul elen de telecomunicaţii OTE, în urma unui acord în valoare de 2,5 miliarde de euro cu fondul de investiţii Marfin Investment Group

DEUTSCHE OTE. Deutsche Telekom intenţionează să preia 20% din operatorul elen de telecomunicaţii OTE, în urma unui acord în valoare de 2,5 miliarde de euro cu fondul de investiţii Marfin Investment Group (MIG). Tranzacţia anunţată ieri are nevoie de acordul consiliului de supraveghere al Deutsche Telekom şi al guvernului elen, care deţine 28% din OTE. Grupul elen deţine 54% din Romtelecom şi controlează şi operatorul de telefonie mobilă Cosmote. Pe piaţa est-europeană, DT mai este prezentă în Croaţia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia şi Ungaria. 

 

PIAŢA LCD. Vânzările  de LCD-uri se vor dubla în 2008, la aproximativ 500.000 de unităţi, comparativ cu 2007, valoarea pieţei putând ajunge la 300 milioane euro, potrivit oficialilor Flamingo. Aceste produse vor fi “vedetele” pieţei de electronice şi în 2008, conform estimărilor companiei, iar aceeaşi tendinţă o vor înregistra şi vânzările de plasme, care vor creşte anul acesta până la aproximativ 50.000 de unităţi. Conform unui studiu de piaţă realizat anul trecut de SNA Focus, printre cei mai importanţi factori care influenţează decizia de cumpărare a unui televizor LCD sau a unei plasme sunt brandul, caracteristicile tehnice (34%) şi preţul (12%). În mediul urban, gradul de penetrare a televizoarelor LCD a fost anul trecut de aproximativ 10%.

×
Subiecte în articol: IT