x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    19 Mar 2008   •   00:00

TV mobil. UE a adoptat standardul DVB-H (Digital Video Broadcasting) pentru serviciile de televiziune pe mobil. Această tehnologie reprezintă cel mai utilizat format de tv mobil în Europa, fiind utilizat de producătorii de telefoane mobile Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Sagem, Samsung şi de operatori precum Vodafone, O2 sau T-Mobile. Statelor membre le este recomandat să încurajeze operatorii locali să folosească acest standard, neexistând însă nici o obligaţie privind eliminarea unor standarde alternative. Studiile citate la nivelul UE estimează că piaţa televiziunii mobile va atinge 31 de miliarde de dolari în 2011.

 

Protest. Un sistem de publicitate online este considerat ilegal de către Fundaţia pentru Politici Informaţionale (Fipr), un organism din Marea Britanie, informează ediţia online a BBC. Phorm este un sistem care analizează obiceiurile online ale internauţilor care sunt apoi destinatari ai unor reclame care se potrivesc în mai mare măsură cu gusturile lor. Fipr consideră că Phorm este un sistem invaziv, chiar dacă utilizatorul poate accepta sau nu să fie subiect de analiză al acestui program.

 

Imprimantå. Xerox a lansat în România un nou produs adresat birourilor mici şi medii, imprimanta Phaser 5335. Imprimanta monocromă mizează pe caracteristici precum puterea de procesare şi viteza de lucru, de 35 de pagini pe minut pentru formatul A4. Aparatul are încorporat un procesor de 533 MHz şi o memorie de 64 MB, care poate fi extinsă.

 

Smartphone. Două noi modele de smartphone-uri de la Palm sunt disponibile în România: Treo 500 şi Centro. Primul funcţionează pe o platformă Windows Mobile 6, dispune de aplicaţii de management al informaţiilor personale, multimesagerie şi acces la internet, iar Centro este cel mai mic telefon din portofoliu.  

×
Subiecte în articol: IT