x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00

 

AchiziŢie. Vodafone România a preluat un pachet majoritar din acţiunile Proton Tehnologies, companie care comercializează produse şi servicii de telefonie mobilă. Operatorul va dobândi în urma acestei tranzacţii două treimi din capitalul social al Proton, fostul proprietar al companiei rămânând asociat cu 34% din acţiuni. Tranzacţia aşteaptă avizul favorabil al Consiliului Concurenţei. Proton Tehnologies are 200 de angajaţi şi o reţea de distribuţie formată din 73 de magazine.

 

Angajåri. Producătorul de jocuri video Electronics Arts face recrutări de personal pentru extinderea activităţii din Bucureşti. EA România va angaja 150 de persoane până în luna octombrie, în studioul local lucrând deja 220 de graficieni, programatori şi testeri de jocuri. În acest sens, studioul a închiriat un nou spaţiu de birouri cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi în complexul Sema Park.  În studioul din Bucureşti au fost realizate până acum jocuri precum Harry Potter and the Order of Phoenix, Medal of Honor sau NFS Carbon, pentru telefoane mobile, şi urmează să producă şi pentru console şi computere.

 

Replicå. Chinezii au lansat un site pe care denunţă minciunile din mass-media occidentale în legătură cu incidentele din Tibet. Site-ul www.anti-cnn.com este prezentat ca un rezultat al supărării studenţilor chinezi din străinătate. Postul american de ştiri CNN este prezentat ca “lider mondial al mincinoşilor”, făcându-se referire şi la greşelile din relatările altor mijloace media germane, engleze sau franceze.  

 

Deficit. Producătorii de PC-uri se confruntă la nivel mondial cu o lipsă a bateriilor pentru laptopuri, problemă cauzată de un incendiu care a afectat LG Chem, al doilea mare producător sud-coreean de baterii. Compania Dell a anunţat că efectul acestui deficit se va manifesta prin creşterea preţurilor bateriilor vândute separat, ca înlocuitor sau ca sursă suplimentară de putere. Purtătorul de cuvânt al HP, cel mai mare producător de PC-uri, a anunţat că se caută în prezent surse alternative de baterii pentru industria pe care o reprezintă.

×
Subiecte în articol: IT