x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Mar 2008   •   00:00

29 martie 2008:Japonezii vor avea în curând la dispoziţie un instrument special conceput pentru karaoke, una dintre activităţile lor preferate pentru amuzament.

CPU. Intel a lansat două modele de procesoare cu consum energetic redus, fabricate pe baza tehnologiei de 45 nanometri (nm), destinate serverelor şi staţiilor de lucru. Noile modele rulează la 50 de waţi – doar 12,5 waţi pe nucleu de procesare, cu o frecvenţă de până la 2,50 GHz. În trimestrul următor, compania va începe furnizarea unui nou procesor dual-core cu consum energetic redus, care va dispune de o capacitate de 40 de waţi şi o frecvenţă de funcţionare de 3 GHz, cu un cache de 6 MB şi FSB de 1.333 MHz.

 

INTERCONECTARE. Vodafone România va practica tarifele de interconectare cu ceilalţi operatori stabilite de ANRCTI prin Decizia 4774/2006, adică de 6,4 eurocenţi pe minut, după ce Rom­telecom şi Net-Connect Internet au renunţat la recursul formulat pentru anularea deciziei. Totodată, Vodafone a renunţat la judecarea anulării deciziei prin care compania era obligată să practice cel mai mic tarif de interconectare în raport cu ceilalţi operatori. Orange România va practica tarife similare cu cele ale Vodafone, respectiv de 6,4 eurocenţi pe minut, fără TVA, de la 1 ianua­rie 2008 şi 5,03 eurocenţi pe minut de la 1 ianuarie 2009.

 

KARAOKE. Japonezii vor avea în curând la dispoziţie un instrument special conceput pentru karaoke, una dintre activităţile lor preferate pentru amuzament. Botezat Afrec, prototipul dispozitivului a fost prezentat la o expoziţie internaţională de animaţii. Acesta va permite utilizatorilor, pe lângă clasicul karaoke, să îşi înre­gistreze prestaţiile în postura de interpreţi ai rolurilor unor personaje din desene animate.

 

INTERNET MOBIL. Peste 36% din totalul accesărilor făcute de pe un iPhone pe site-urile monitorizate sunt la categoria Ştiri/Massmedia, urmează Sportul, cu 6,20% dintre vizitatori, în timp ce 3,78% din accesări sunt pe bloguri. Potrivit statisticilor trafic.ro, în perioada nov. 2007-mar. 2008, numărul vizitatorilor care au intrat pe site de pe un iPhone a crescut de aproape trei ori: de la 18.270 la 55.185.

×
Subiecte în articol: IT