x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    05 Apr 2008   •   00:00
Info

5 aprilie 2008:Samsung a lansat în România telefonul I550, un smatphone (109 grame) care funcţionează în reţea GSM/HSDPA, cu sistem de ope­rarare Symbian v9.2, receptor GPS încorporat.

SMARTPHONE. Samsung a lansat în România telefonul I550, un smatphone (109 grame) care funcţionează în reţea GSM/HSDPA, cu sistem de ope­rarare Symbian v9.2, receptor GPS încorporat. Terminalul are incorporată o cameră de 3,2MP, cu înregistrare şi redare video – MPEG4. Modelul este dotat cu funcţiile de securitate Mesaj SOS şi Mobile Tracker, prin care posesorii lui pot fi înştiinţaţi în cazul în care este introdus în telefon un alt SIM decât cel care le aparţine, fă­ră acordul lor. În am­bele ca­zuri, utilizatorul trebuie să predefinească nişte numere către care să pornească anum­ite “mesaje”, pentru fiecare funcţie în parte.

 

WiMAX/LTE. Motorola a anunţat lansarea unei platforme comune wireless în bandă largă, care va susţine atât terminalele de acces WiMAX 802.16e cât şi dispozitivul LTE evolved Node B. Noua platformă comună are dimensiuni mai mici decât produsele WiMAX din prima ge­neraţie.

 

LCD. Sony a lansat seria W4000 de televizoare LCD Bravia, cu diagonale de 32, 40, 46 şi 52 inci. Seria beneficiază de un tuner HDTV şi unui decoder AVC-HD, pe lângă tunerul digital DVB-T. Nu mai este nevoie de set-top box-uri pentru a accesa transmisiunile terestre HDTV, unde acestea sunt disponibile. Pentru momentele în care televizorul nu este folosit, există modul Picture Frame (ramă foto) care reduce luminozitatea aparatului şi afişează fotografiile digitale la calitate HD.

 

SECURITATE.Troianul Peed (Storm Worm) domină topul malware al lunii martie. Potrivit specialiştilor BitDefen­der, diferitele variante ale troianului însumează mai mult de jumătate din procentajul ameninţărilor informatice identificate luna trecută. Restul to­pului este ocupat în marea majoritate de vechii dar rezistenţii viruşi cu răspândire prin e-mail.

×
Subiecte în articol: IT