x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Alexandru Radescu    |    07 Apr 2008   •   00:00

7 aprilie 2008



PRELUARE. IBM a anunţat finalizarea ofertei publice de cumpărare de aproximativ 845 de milioane de dolari pentru acţiunile firmei suedeze Telelogic AB. Împreună, IBM şi Teleologic, lansează o ofertă pentru dezvoltarea, testarea şi furnizarea software-ului utilizat în industria aerospaţială şi de apărare, telecomunicaţii, electronică, de automobile. Începînd cu 1995, corporaţia americană a investit peste 18 miliarde de dolari în achiziţii publice.


TEHNOLOGIE. Intel a prezentat la Shanghai cinci noi procesoare Atom precum şi tehnologia de procesare Centrino Atom pentru dispozitive mobile pentru internet (MID) şi soluţii de computing integrate. Pachetul tehnologic cuprinde procesorul  cunoscut iniţial cu numele de cod "Silverthorne", plus un cip unic cu grafică integrată, denumit System Controller Hub, care permite capacităţi asemănătoare celor ale calculatoarelor personale şi o durată prelungită de viaţă a bateriei pentru dispozitive de dimensiuni mai mici, care încap într-un buzunar. Producătorii din întreaga lume intenţionează să furnizeze dispozitivele MID bazate pe tehnologia Intel începînd cu vara acestui an.  


TELECOMANDĂ. Logitech a lansat în România telecomanda universală Harmony One cu touchscreen, diagonală de 5,6 cm. Tehnologia "capacitive touchscreen" este mai rezistentă spre deosebire de ecranele sensibile care răspund la presiune, iar display-ul afişează siglele posturilor tv preferate pentru a le accesa rapid. Setările via internet permit utilizatorilor să introducă numele şi codurile dispozitivelor. Informaţiile sunt cuplate cu caracteristicile, codurile individuale şi comenzile de infraroşu a mai mult de 225.000 de dipozitive de la peste 5.000 de producători (update zilnic) aflaţi în baza de date online a Logitech.

×
Subiecte în articol: IT