x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

15 Iul 2008   •   00:00

15 iulie 2008:Acordarea licenţelor de utilizare a benzilor de frecvenţe 3.600-3.657 MHz şi 3.700-3.757 MHz va dura şase luni, urmînd să se încheie în luna ianuarie 2009, a anunţat ANRCTI

WIMAX, LA ANU’. Acordarea licenţelor de utilizare a benzilor de frecvenţe 3.600-3.657 MHz şi 3.700-3.757 MHz va dura şase luni, urmînd să se încheie în luna ianuarie 2009, a anunţat ANRCTI. În urma organizării de către autoritatea în domeniu a procedurii de selecţie, vor fi acordate două licenţe, Executivul stabilind o taxă de 7,5 milioane de euro. O a treia licenţă va fi acordată Radiocom. Costurile ocazionate de eliberarea benzilor de frecvenţe de către Radiocom vor fi acoperite din sumele încasate cu titlu de taxă de licenţă, în limita a 50% din acestea, restul sumei încasate constituindu-se venit la bugetul de stat. Pînă la sfîrşitul acestei săptămîni, ANRCTI va supune consultării publice cuantumul taxei ce va fi achitată de Radiocm pentru licenţa de utilizare a spectrului radio în benzile de frecvenţe 3657-3685 MHz şi 3757-3785 MHz. Implementarea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) la nivel naţional ar putea contribui la eliminarea barierelor din calea dezvoltării comunicaţiilor electronice în bandă largă, la asigurarea accesului la internet broadband în regiunile defavorizate. (Alexandru Rădescu)

 
ROAMING. Tariful pentru transmiterea  SMS-urilor în roaming pentru spaţiul UE ar putea scădea cu peste 50%, potrivit unui proiect al Executivului de la Bruxelles. Comisarul european pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, va anunţa azi noul pachet de măsuri, care va introduce noi plafoane maxime la tarifele la convorbiri în roaming pentru încă trei ani. Companiile au arătat că nu pot introduce reduceri de preţ coordonate şi, ca soluţie de compromis, au redus tarifele pentru schimbul de date şi au oferit SMS-uri gratuite în cadrul pachetelor de servicii.

×
Subiecte în articol: IT