x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

26 Iul 2005   •   00:00
SERVICII ZAPP PREPLATITE. Compania Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, a lansat o cartela preplatita prin intermediul careia clientii pot avea acces la Internet. Pachetul Zapp Internet Express Card include un modem Z010 si o cartela care ofera 40 ore de navigare pe Internet timp de 6 luni de la data activarii acesteia. Dupa consumarea orelor de navigare pe Internet oferite in pachetul initial, utilizatorul poate alege una dintre cartelele preplatite, care includ 7, 23 si 40 de ore de navigare pe Internet si au perioada de valabilitate de 2, 4 si 6 luni de la data activarii cartelei. Accesul la Internet se face pe baza unui nume de utilizator si a unei parole, ce se gasesc pe fiecare cartela, sub o banda de secretizare. Serviciul Zapp Internet Express se bazeaza pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO, care ofera o viteza de download (descarcare de fisiere) de pana la 2,4 Mbps.

CASTI WIRELESS PENTRU MP3 PLAYER. Logitech a lansat o pereche de casti wireless pentru MP3 playere si CD player. Castile "Identity"se conecteaza instantaneu prin conectarea adaptorului la jack-ul normal de 3.5 mm al player-ului. Acest adaptor are un driver neodymium de 40 mm. Castile folosesc baterii reincarcabile care permit ascultarea pana la 8 ore de muzica. Castile sunt create pe tehnologia wireless Bluetooth 1.2 care permite adaptarea frecventei pentru un sunet fara interferente.

WINDOWS VISTA. Microsoft a anuntat vineri ca viitoarea versiune a sistemului sau de operare se va numi Windows Vista. Sistemul, cunoscut initial sub denumirea de Longhorn, va fi lansat in 2006, la cinci ani de la aparitia pe piata a Windows XP, aceasta fiind cea mai lunga perioada care s-a scurs intre doua versiuni. Microsoft a promis ca va aduce numeroase imbunatatiri produsului sau de referinta: o securitate crescuta, precum si elemente grafice si de utilizare a computerului destinate navigarii pe Internet. O versiune test a sistemului Windows Vista va fi lansata la 3 august.

DIVIZIA MULTIMEDIA ADUCE PROFIT. Vanzarile nete ale companiei Nokia din prima jumatatea a anului au atins 15,455 miliarde de euro, cu 21% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al producatorului finlandez de telefoane mobile. Din vanzarile de terminale, Nokia a obtinut venituri de 9,391 miliarde de euro, in crestere cu 16% fata de anul trecut, cand vanzarile au fost de 8,130 miliarde de euro. Cea mai mare crestere, de 70%, a fost inregistrata de divizia multimedia, care a avut vanzari de 2,51 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: IT internet