x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

16 Mai 2005   •   00:00


  • 17 mai 2005
  • COOPERARE TOSHIBA-MICROSOFT. Toshiba a anuntat ca a ajuns la un acord de utilizare a licentelor cu grupul Microsoft pentru reducerea costurilor si dezvoltarea de noi produse. Pactul permite firmei Toshiba si grupului Microsoft sa-si utilizeze reciproc patentele pentru computere, televizoare si alte tehnologii vizuale. Acordul va elimina negocieri indelungate precum si costurile de patentare, in momentul in care cele doua parti isi folosesc reciproc tehnologia. Un acord similar a fost incheiat anul trecut de catre Sony si Samsung, in scopul accelerarii dezvoltarii produselor.

    CEL MAI PUTERNIC SUPERCOMPUTER DIN ASIA. Un centru de cercetare din India, axat pe genomica si biologie integrata, va fi dotat cu cel mai puternic supercomputer din Asia, prevazut cu sistem de operare Linux.

    Supercomputerul, care va oferi o performanta de patru teraflopi, este o platforma HP Cluster 3000 cu 288 de noduri, bazata pe servere HP ProLiant cu procesoare Intel Xeon, care vor rula software-ul XC System. Pentru interconexiune in cluster este folosit un echipament InfiniBand de mare viteza, de 10 gigabiti pe secunda, iar software-ul HP XC System va oferi capabilitati de management al cluster-ului. Platformele bazate pe standarde deschise ii permit Institutului de studiere a genomului si biologie integrata (din New Delhi) sa dezvolte algoritmi bioinformatici complecsi si sa colaboreze cu alte importante institutii de cercetare din lume.

    IBM A CUMPARAT GLUECODE. IBM a anuntat achizitionarea companiei Gluecode Software, o firma care ofera o alternativa open-source la linia IBM WebSphere. Gluecode vinde clientilor corporatisti servicii construite in jurul suitei open-source dezvoltate de Apache Foundation. Potrivit Zdnet, prin aceasta achizitie IBM va contribui la proiectul Apache Geronimo, serverul de aplicatii J2EE care sta la baza liniei de produse Gluecode. Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dati publicitatii.

    E-COMERCE IN CHINA. Comertul electronic prin Internet ar putea cunoaste in 2005, in China, un progres de 36%, atingand valoarea de 72 miliarde dolari, potrivit oficialilor chinezi. Conform Asociatiei Comertului Electronic din China, dezvoltarea E-comerce este concentrata in centre de pe coasta de est. Volumul tranzactiilor din Shanghai a atins 17% din totalul tranzactiilor efectuate la nivel national. Dezvoltarea acestui sector de activitate este sustinuta de guvern, care a luat o serie de masuri legale privind semnatura electronica.

    ×
    Subiecte în articol: IT