x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

03 Mai 2005   •   00:00


  • 4 mai 2005
  • INCHISOARE PENTRU PIRATERIE. Presedintele SUA, George W. Bush, a semnat o lege care prevede pedepse de trei ani de detentie pentru cei care pirateaza muzica si filme pe Internet. Legea ii ia in vizor pe utilizatorii de retele de schimb de fisiere, care intra in posesia unor melodii sau filme noi de multe ori inainte de lansarea lor pe piata. Legea introduce de asemenea pedepse aspre pentru persoanele surprinse cu echipamente de inregistrare in cinematografe.

    TELIASONERA CUMPARA LA TURKCELL. Actionarii companiei Turkcell, cel mai important furnizor de servicii de telefonie mobila din Turcia, au aprobat vanzarea unui pachet de 27% din actiunile acestuia catre operatorul nordic TeliaSonera. Compania suedeza si-a anuntat, in luna martie, intentia de a prelua respectivele actiuni de la compania Cukurova in schimbul sumei de 3,1 miliarde de dolari ce ar urma sa fie platiti sub forma de lichiditati. In urma acestei achizitii, participatia TeliaSonera la cel mai important operator GSM din Turcia va urca la 64,3%, in vreme ce controlul Cukurova asupra capitalului Turkcell va scadea la 13,5%.

    BILANT ORANGE. Veniturile obtinute de compania de telefonie mobila Orange Romania in primele trei luni ale anului au crescut cu 46,2%, la 178 de milioane de euro, de la 122 de milioane de euro, in aceeasi perioada a anului trecut. Din suma totala, 167 de milioane de euro reprezinta venituri realizate din exploatarea retelei. In privinta abonatilor, Orange Romania a realizat, in primele trei luni ale anului, o crestere a numarului acestora la 5.290.000, comparativ cu 4.938.000 la finalul anului 2004.

    FINALIZAREA TRANZACTIEI LA IBM. Compania chineza Lenovo a anuntat ca a finalizat tranzactia de preluare a activitatilor din domeniul computerelor personale ale IBM. Lenovo si IBM au primit aprobarea autoritatilor americane de reglementare pentru tranzactie, care presupune ca firma chineza sa plateasca IBM 1,25 miliarde de dolari sub forma de numerar si actiuni, precum si sa preia datorii ale producatorului american in valoare de 500 de milioane de dolari.

    Grupaj realizat de Alexandru Radescu

    ×
    Subiecte în articol: IT