x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT - 13 iunie 2007

Info IT - 13 iunie 2007

de Jurnalul National    |    13 Iun 2007   •   00:00
E-COMMERCE. Valoarea piaţei de comerţ electronic s-ar putea tripla in acest an, la 30 milioane euro, pe fondul creşterii puternice a volumului tranzacţiilor in primul trimestru, estimează reprezentanţii companiei GECAD ePayment. In primele trei luni ale anului, volumul de tranzacţii realizat prin soluţia ePayment a fost de 5 milioane euro, cu peste 41.000 de tranzacţii efectuate, volumul urmănd să ajungă la peste 12 milioane euro la finele primului semestru, depăşind 150.000 de tranzacţii.

INTERNET
. Apple va introduce o versiune a browserului de Internet Safari pentru sistemul Windows, concurănd astfel Microsoft in domeniul aplicaţiilor informatice de profil, a declarat directorul general al companiei, Steve Jobs. Compania le va permite programatorilor din afara Apple să creeze aplicaţii pentru iPhone, prin intermediul Safari.

CONFIDENŢIALITATE. Google a decis să reducă perioada in care păstrează datele de identificare a utilizatorilor site-urilor sale la un an şi jumătate, ca urmare a nemulţumirii Uniunii Europene faţă de politica sa in domeniul informaţiilor confidenţiale.
Peter Fleischer, consilier al Google, a afirmat intr-o scrisoare adresată autorităţii europene de profil că reducerea perioadei sub 18 luni ar submina serviciile oferite de companie.

×
Subiecte în articol: IT