x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Inovatie - Telefon mobil cu detector de fum

Inovatie - Telefon mobil cu detector de fum

de Mihai Manole    |    07 Oct 2006   •   00:00

Cu statutul de dispozitiv in permanenta la indemana, mobilele sunt dotate cu din ce in ce mai multe accesorii care sa ne poarte de grija.

Cu statutul de dispozitiv in permanenta la indemana, mobilele sunt dotate cu din ce in ce mai multe accesorii care sa ne poarte de grija. Acum putem sta linistiti si in caz de incendiu. Mobilul ne va anunta din timp. Nokia a aplicat pentru brevetarea detectorului de fum incorporat in telefonul mobil. Dispozitivele conventionale detecteaza particulele de fum dupa modul in care acestea imprastie lumina. Pentru aceasta utilizeaza o mica incapere care permite patrunderea fumului, dar nu si a luminii ambientale, facand astfel imposibila atasarea detectorului la un mobil, din cauza dimensiunilor.

Nokia rezolva problema printr-un emitator de lumina si un receptor atasate in lateralul telefonului. Fumul imprastie lumina emisa spre detector, declansand astfel alarma, mecanismul utilizand raze laser pentru a neutraliza efectul luminii ambientale asupra detectorului.

×
Subiecte în articol: IT