x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Instagram va renunţa la afişarea conţinutului în ordine cronologică

Instagram va renunţa la afişarea conţinutului în ordine cronologică

16 Mar 2016   •   19:30
Instagram va renunţa la afişarea conţinutului în ordine cronologică

Reţeaua socială pentru transmiterea de fotografii, Instagram, a anunţat miercuri că va înlocui, treptat, ''în lunile care vor veni'', actualul algoritm de triere în ordine cronologică, preferând afişarea în funcţie de relevanţa imaginilor pentru deţinătorul contului, informează AFP şi EFE.

''Ordinea de apariţie în fluxul dumneavoastră a fotografiilor şi înregistrărilor video se va baza pe probabilitatea de a fi interesat de un anumit conţinut, pe relaţia dumneavoastră cu persoana care a postat şi pe momentul apariţiei mesajului'', a explicat, pe blogul ei, compania, proprietate a gigantului Facebook.

Aplicaţia, lansată în urmă cu cinci ani, justifică schimbarea prin creşterea numărului de utilizatori şi a traficului de date. ''Majoritatea persoanelor pierd aproximativ 70% din noutăţi. Pe măsură ce Instagram s-a extins, a devenit tot mai dificilă vizualizarea fotografiilor şi înregistrărilor video postate pe platformă. Ceea ce înseamnă că, uneori, nu vezi lucrurile care te interesează cel mai mult'', a detaliat comunicatul difuzat de reţeaua socială.

În pofida avantajelor promise, pe internet au apărut deja solicitări de păstrare a sistemului încă în uz, menţionează AFP.

Achiziţionată în aprilie 2012 de Facebook, cu circa un miliard de dolari, reţeaua socială Instagram declară că are 400 de milioane de utilizatori.AGERPRES

×
Subiecte în articol: instagram