x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Intel intră în bătălia smartphone cu software dezvoltat în România

Intel intră în bătălia smartphone cu software dezvoltat în România

de Alexandru Radescu    |    29 Feb 2012   •   18:43
Intel intră în bătălia smartphone cu software dezvoltat în România

Intel a inaugurat in aceasta seara, in Bucuresti, noul centru de cercetare si dezvoltare software cu 80 de angajati si planuri de extindere pana la 180 de persoane.

Intel Romania Software Development Center a fost deschis initial in noiembrie 2010, compania anuntand atunci un start cu 25 de softisti. IRSDC este parte a retelei europene de laboratoare R&D a companiei, cu 1500 de angajati in 12 tari. Centrul din Romania se concentreaza pe inovatii in tehnologii open-source si viitoare generatii de solutii de calcul. In prezent, Centrul include trei divizii: Open Source Technology Center, Platform Technology and Analisys Center si Developer Platform Division. Aceste divizii dezvolta inovatiile din domeniul software necesare pentru obtinerea celor mai bune experiente posibile de computing pe arhitectura Intel.

Country Manager al noulu IRSDC este Monica Ene-Pietrosanu (foto), numita in aceasta functie in iulie 2011. Inainte de a ocupa aceasta functie, Pietrosanu a lucrat 8 ani la Microsoft (SUA). Pietrosanu a precizat ca la Centrul R&D din Bucuresti inginerii software se vor implica in solutii pentru platformele mobile, precum si in dezvoltarea de aplicatii care vor acoperi atat zona medicala cat si cea de localizare.

In aceasta saptamana, in cadrul Congresului telecom de la Barcelona, Orange a anuntat primul smartphone pe arhitectura Intel, cu nume de cod “Santa Clara'. Terminalul este programat sa apara in vara, mai intai in Marea Britanie si Franta. De asemenea, Intel a anuntat parteneriate cu Motorola, Lenovo si ZTE pentru platformele mobile, in special smartphone.

La inaugurarea oficiala au participat premierul Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein.

Ministrul Cominicatiilor si oficialii companiei americane au semnat un memorandum de intelegere intre Intel si Guvernul Romaniei, prin care se urmareste promovarea activitatilor de cercetare-dezvoltare in IT, crearea de locuri de munca.

×