x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Intel retrage procesoare şi pierde 700 milioane dolari

Intel retrage procesoare şi pierde 700 milioane dolari

01 Feb 2011   •   18:38

Intel, cel mai mare producător de semiconductori din lume, a anunţat azi că va cheltui 700 de milioane de dolari pentru repararea şi înlocuirea unor procesoare dintr-un model cu erori de proiectare. Aceste costuri vor afecta veniturile din primul trimestru, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cheltuielile vor avea ca efect reducerea cu 300 de milioane de dolari a veniturilor din primul trimestru al acestui an.

Erorile de proiectare au fost descoperite la procesoarele Intel 6 Series, lansate recent. Compania americană a corectat greşelile şi a început producţia unei versiuni actualizate a procesorului.

Intel a prezentat la începutul lui ianuarie, în cadrul expoziţiei CES (Las Vegas), noua generaţie de procesoare Core şi se aştepta ca peste 500 de design-uri de PC-uri şi laptop-uri să fie livrate de toţi marii integratori, pe baza noii arhitecturi.

"A doua generaţie de procesoare Intel Core a realizat cel mai mare progres în materie de performanţă şi capabilităţi de computing, comparativ cu oricare dintre generaţiile anterioare", declara la CES Mooly Eden, Vice President & General Manager, PC Client Group, Intel.

×