x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internauţii chinezi scapă de electroşocuri

Internauţii chinezi scapă de electroşocuri

de Cristian Ionescu    |    14 Iul 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii din China a anunţat că nu aprobă utilizarea terapiei pe bază de electroşocuri pentru a trata dependenţa de internet, metodă propusă de un controversat psihiatru chinez şi testată de acesta pe 3.000 de adolescenţi.



Anunţul Ministerului Sănătăţii urmează apariţiei în presa chineză a unor articole critice referitoare la terapia aplicată de un controversatul psihiatru Yang Yongxin, care a administrat şocuri electrice adolescenţilor pentru "a-i vindeca" de dependenţa de internet.

Motivul pentru care instituţia a refuzat validarea practicii a fost incertitudinea siguranţei şi eficienţei tratamentului. "Rezultatele terapiei pe bază de electroşocuri nu sunt confirmate de cercetarea clinică, de aceea nu considerăm această practică aplicabilă în instituţiile medicale", se arată în declaraţia oficială.

Tratamentul pe bază de electroşocuri aplicat de psihiatrul Yang Yongxin era aplicat într-un centru de tratament din cadrul unui spital de boli mintale, în schimbul sumei de 800 de dolari pe lună.

×
Subiecte în articol: IT