x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internautii se uita mai putin la tv

Internautii se uita mai putin la tv

de Cristian Ionita    |    06 Aug 2005   •   00:00
Internautii se uita mai putin la tv

Persoanele care au la dispozitie conexiuni Internet de mare viteza petrec 12 ore pe saptamana in fata televizorului - cu doua ore mai putin decat persoanele care nu au acces la Internet. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii Forrester Research.

Dupa ce au intervievat 69.000 de persoane, cercetatorii Forrester Research au ajuns la concluzia ca Internetul "sustrage" audienta din fata televizorului. Subiectii au fost impartiti in mai multe categorii: pesimistii, optimistii si nomazii. Ultimii au acces la Internet de mare viteza acasa de cel putin cinci ani si poseda un laptop - se uita la televizor doar 10,8 ore pe saptamana. In timp ce presa scrisa sufera putin din cauza competitiei venite din partea Internetului, jocurile video nu au de pierdut, spun cercetatorii.

PROFILE. Optimistii sunt cei care cred ca tehnologia ne va face viata mai placuta, iar pesimistii sunt indiferenti sau ostili fata de tehnologie. Pesimistii sunt majoritari, cu 51%. Optimistii se joaca jocuri video, citesc reviste si petrec mai mult timp ascultand un post de radio, in timp ce pesimistii petrec mai mult timp in fata televizorului. Ambele grupuri citesc la fel de mult ziarele.

O alta concluzie a studiului este ca in 2004 a inceput o mica revolutie a gadgeturilor. Au aparut o multime de dispozitive pentru divertismentul digital care au fost adoptate extrem de repede de catre consumatori. Cea mai mare crestere au avut-o video recorderele digitale. Se estimeaza ca mai bine de 42 de milioane de case americane vor fi dotate cu astfel de aparate in anul 2010. La sfarsitul anului trecut, 6,2 milioane de americani isi cumparasera deja astfel de dispozitive.

DVD recorderele vor ajunge in 56 de milioane de case in 2010, MP3 playerele in 40 de milioane de case, DVD playerele vor ajunge la 100 de milioane, iar consolele pentru jocuri video la aproape 50 de milioane, in SUA.

×
Subiecte în articol: IT