x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet Explorer, “veriga slabă” în atacul asupra Google

Internet Explorer, “veriga slabă” în atacul asupra Google

15 Ian 2010   •   00:00

Microsoft a recunoscut azi că o deficienţă de securitate în Internet Explorer a fost exploatată în atacul informatic care a determinat Google să ameninţe cu încetarea activităţilor sale în China.



“Browser-ul IE a fost unul din vectorii utilizaţi de atacurile sofisticate şi orientate împotriva Google şi a altor reţele de companii", a declarat azi directorul pe probleme de securitate din Microsoft, Mike Reavey.

"Microsoft continuă să lucreze cu Google, cu alţi parteneri din sector şi cu autorităţile, pentru a face lumină în acest caz", a adăugat el.

Atacurile au fost limitate şi concentrate pe IE 6, o versiune veche a browser-ului.

Directorul grupului, Steve Ballmer, a declarat la postul CNBC că Microsoft lua aceste atacuri "în serios", dar că nu avea intenţia să se retragă de pe piaţa chineză.

Dmitri Alperovici, un oficial al companiei de securitate informatică a declarat pentru BBC că, deşi nu există "nici o dovadă că în spatele acestui atac se aflau chinezii", "există elemente" care sugerează că atacul a fost dirijat la nivel de stat.

Google a ameninţat în cursul acestei săptămâni cu închiderea activităţilor sale în China, invocând un atac "foarte sofisticat şi direcţionat" din partea acestei ţări şi vizând piratarea conturilor de poştă electronică Gmail ale militanţilor chinezi pentru drepturile omului.

×
Subiecte în articol: redactie