x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 3G S, aşteptat cu "arme"

iPhone 3G S, aşteptat cu "arme"

de Alexandru Radescu    |    15 Iul 2009   •   00:00
iPhone 3G S, aşteptat cu "arme"

Din 31 iulie, iPhone 3G S va fi pe rafturile din România. Printre cei care aşteaptă acest moment se află şi ceilalţi mari producători de telefoane mobile, cu o ofertă mult mai puternică decât la lansarea de anul trecut a iPhone 3G.

Au mai rămas puţine zile până când iPhone 3G S poate fi achiziţionat oficial pe piaţa din România. La o săptămână de la disponibilitatea precomenzilor online, Orange raporta peste 1.000 de cereri. O fi de la criză sau nu, dar nu prea este un semn pozitiv pentru operator. Asta dacă facem o comparaţie cu lansarea iPhone 3G, în luna august a anului trecut: 1.250 de precomenzi în şase ore!

Pe de altă parte, apariţia noului iPhone în magazinele din România va fi "întâmpinată" de o altă generaţie de terminale, mai dezvoltate decât cele prezente în momentul lansării iPhone 3G. Fără îndoială, noutăţile gadget-ului de la Apple nu sunt de neglijat, mai ales că vine cu versiunea software 3.0 (gratis, prin download, şi pentru posesorii iPhone 3G).

Pe de altă parte, concurenţii Apple au reuşit să facă paşi importanţi, atât pe partea de interfaţă, cât şi ca putere de procesare a informaţiei.

COMPETIŢIA
Un terminal lansat în România simultan cu iPhone 3G a fost HTC Diamond, răspunsul rapid din partea Vodafone. Acum avem deja Diamond II. Ecranul a crescut de la 2.8 inci (480 x 640 pixeli) la 3.2 inci (480 x 800 pixeli), interfaţa tactilă s-a îmbunătăţit, ca să nu mai vorbim de upgrade-ul de memorie RAM. Şi camera foto are o rezoluţie mai bună, un salt de la 3MP la 5MP, iar durata bateriei în stand-by aproape că s-a dublat.

Samsung şi-a îmbogătţit considerabil familia de terminale tactile în acest an, vârfurile fiind în acest moment: UltraTouch (S8300), Pixon (M8800), INNO8 (I850). Totuşi, se poate ca firma coreeană să întâmpine lansarea iPhone 3G S cu Jet, smartphone tactil cu procesor de 800MHz, la un preţ estimativ de 2.000 de lei. Are un ecran tactil de 3.1 inci (interfaţa TouchWiz 2.0), sistem de operare propriu, dar vine cu Microsoft Exchange ActiveSync Email.

După o aşteptare de aproape şase luni, Nokia a adus în România N97. "Computerul mobil" N97 are un ecran tactil de 3,5 inci glisant, tastatura qwerty. Vine cu sistem de operare Symbian v9.4, procesor ARM 434 MHz, capacitate de stocare de 32 GB (plus card microSD) şi memorie RAM 128 MB. La "liber" poate fi cumpărat la preţ de 2.600 de lei.

Orice persoană care a testat un LG Arena a simţit că are în mână un celular foarte aproape de iPhone: atât prin performanţele interfeţei 3D, cât şi prin similitudinile din meniu. Firma coreeană tocmai a adus în România un nou terminal cu 3D S-Class UI: Viewty Smart. Are un ecran de 3 inci, funcţionaează în reţea HSDPA, dar vine şi cu Wi-Fi, totul la preţ de 1.850 de lei.

• iPhone 3G S: Funcţionează în reţea HSDPA (7.2Mbps), beneficiază de o cameră foto de 3MP cu care se poate filma (30fps). Busolă digitală pentru orientare şi localizare, Voice Control pentru accesarea vocală a agendei

×
Subiecte în articol: IT iphone