x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 5: evoluţie confirmată, dar fără “wow factor”

iPhone 5: evoluţie confirmată, dar fără “wow factor”

de Alexandru Radescu    |    13 Sep 2012   •   15:22
iPhone 5:  evoluţie confirmată, dar fără “wow factor”

Bursa a reactionat pozitiv dupa prezentarea iPhone 5, actiunile Apple au crescut imediat cu 1,4%. Majoritatea analistilor financiari citati de CNN apreciaza iPhone 5 si intaresc estimarile legate de vanzarile din prima saptamana de comercializare (5/6-10 milioane unitati).

Comparat cu versiunea precedenta, iPhone 5 vine cu imbunatatiri pe linie, de la putere de procesare sI grafica pana la retea 4G sI silueta, afisand in sfarsit sI un ecran mai mare (4 inci). Nemultumitii arata cu degetul spre design, acelasi ca la iPhone 4 sau iPhone 4S. Dar daca privim cu atentie toate versiunile, observam ca Apple a pastrat design identic la trei modele consecutive.

“Credem ca iPhone 5 va confirma sau depasi asteptarile consumatorilor', a declarat Gene Munster, de la Piper Jaffray. “Telefonul reproiectat ne da o mai mare incredere in calculele noastre legate de faptul ca Apple va vinde 6-10 milioane unitati iPhone 5 pana la sfarsitul lunii septembrie si crestem estimarile noastre trimestriale de la 22 de milioane la 27,2 milioane unitati pentru a reflecta increderea noastra', a precizat analistul pentru CNN.

Pe de alta parte, se remarca si o dezamagire in “coltul' celor care asteapta de la orice produs Apple o aparitie revolutionara. Evolutia e privita mai degraba ca un detaliu dezamagitor...

“|n timp ce am fost impresionati de imbunatatirile aduse produsului precum sI de calendarul agresiv al lansarilor comerciale, din prezentare a lipsit acele “wow factor' pe care l-am vazut in unele evenimente Apple cu noi produse', a fost de parere alt analist citat de CNN.

La liber, iPhone 5 are preturi cuprinse intre 649 dolari sI 849 dolari, preturi pentru piata din SUA. In ceea ce priveste Europa: iPhone 5 vine in Marea Britanie de la 660 euro, in Franta sI Germania de la 679 euro, potrvit gsmarena.com.

Iphone 5 este “cel mai usor, cel mai subtire sI cel mai puternic' model de iPhone dezvoltat pana acum de Apple, au tinut sa precizeze oficialii companiei la prezentarea oficiala de la San Francisco: 112 grame, 7,6mm, chipset A6.

×
Subiecte în articol: iphone 5 apple, design iphone 5