x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 5: mai subţire, cel mai uşor, mai puternic

iPhone 5: mai subţire, cel mai uşor, mai puternic

de Alexandru Radescu    |    12 Sep 2012   •   19:20
iPhone 5: mai subţire, cel mai uşor, mai puternic

Este iPhone 5. Al saselea, din punct de vedere cronologic, "cel mai subtire, cel mai usor, cel mai puternic', dupa cum l-a prezentat aseara Tim Cook, presedintele Apple. Are 112 grame (cu 20% mai usor decat modelul 4S), subtire pana la 7,6 mm, ecran de 4 inci (depasind "granita' celor 3,5 inci), cu o rezolutie imbunatatita pana la 1136x640 (format 16:9), un terminal in intregime din sticla sI aluminiu. In sfarsit, Apple arunca pe piata un smartphone pregatit pentru retelele LTE/4G, iar noul Wi-Fi este dual-band 802.11n, deci o conectivitate wireless mult mai rapida.

iPhone 5 este mai puternic sI gratie noului chipset A6: procesor sI grafica cu performante dublate. Beneficiaza de sistemul de operare iOS6 iar camera foto de 8MP (1080p/30fps) a primit numeroase imbunatatiri, cu interesante facilitati la functia de panoramare.

Noul conector a trecut sI el prin dieta, dar se asigura sI adaptor. "Secretara' Siri a invatat limbi noi, putand acum oferi mai multe informatii (vocale), cu bune rezultate cel putin la testarea in engleaza de la prezentare...

Pe primele piete ajunge din 21 septembrie, cu precomenzi din 14 septembrie, la preturi cuprinse intre 199 sI 399 de dolari: SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore sI Marea Britanie. Pe alte 22 de piete va fi lansat in data de 28 septembrie, dar Romania nu face parte nici din aceasta lista. Un al treilea val de lansari va fi in luna decembrie.

×