x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 6 se îndoaie, la alţii e doar curbat

iPhone 6 se îndoaie, la alţii e doar curbat

de Alexandru Radescu    |    29 Sep 2014   •   19:14
 iPhone 6 se îndoaie, la alţii e doar curbat

“Al nostru e curbat, nu se îndoaie!” - sună sloganul unui concurent Apple, la lansarea unui nou smartphone, în contextul gălăgiei mondiale provocate de cele câteva modele iPhone 6, îndoite uşor în buzunarele primilor utilizatori. Comunicatul oficial din partea Apple, post-factum, arată că acest nedorit accident este provocat de şasiul de aluminiu al terminalului, care în esenţă a fost structurat pentru a împiedica orice deformare accidentală, aşa că toate isprăvile dovedite, prin imagini şi filmuleţe postate pe internet, ar fi “cazuri extrem de rare”. În plus, compania a promis că va înlocui smartphone-urile care s-au îndoit în perioada de garanţie, dar numai după ce un “Apple Genius va verifica dacă deformarea este accidentală sau produsă intenţionat de către utilizator”. Şi abia în baza constatării din partea specialistului, telefonul va fi înlocuit sau nu.

În smartphone-uri cu ecran curbat să ne duelăm!

Evident, explicaţiile oficiale din partea Apple au turnat gaz de foc, atât concurenţa (LG, HTC, Samsung), cât şi internauţi cu imaginaţie au continuat să exploateze la maximum subiectul, multe “trucaje” devenind virale pe internet, cu mii şi mii de like-uri, distribuiri, comentarii. Nu au lipsit preluările şi adaptările din opere de artă celebre, precum Salvador Dali şi “Persistenţa memoriei”, cu celebrele ceasuri topite...

Între timp, Apple continuă calendarul lansărilor globale pentru iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, cele mai noi pieţe cu distribuţie oficială fiind: Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudită, Spania, Elveţia, Taiwan, Turcia, Emiratele Arabe Unite.

Iar scenariul lansărilor de iPhone 6/6 Plus a fost unul care continuă să uimească: cozi interminabile, pe ploaie sau vânt, forţe de ordine desfăşurate în jurul unor magazine cu sute de viitori cumpărători (la un magazin Apple din Londra au fost numărate peste 1000 de persoane la coadă), dar şi cu dovezi pentru apariţia modelelor contrafăcute.

REVIEW. LG G FLEX sau cum să te porţi curbat

În fond, povestea este aceeaşi: tot felul de ironii şi comparaţii în defavoarea iPhone, nemulţumiri legate de dotările sau lipsurile noilor modele. Şi, cu toate astea, vânzările bat recorduri peste recorduri. La fel s-a întâmplat şi cu iPhone 6/iPhone 6 plus, prezentate oficial în cadrul evenimentului din 9 septembrie, cu CEO-ul Tim Cook în rolul defunctului Steve Jobs, dar fără charisma co-fondatorului Apple.

Aşadar, în numai 24 de ore de la prezentarea noilor modele, compania americană primise 4 milioane de comenzi, un număr record. Rezultatele primului week-end au fost şi ele uimitoare: peste 10 milioane unităţi vândute. Iar această statistică s-a resimţit imediat şi la bursă: la New York, acţiunile Apple au închis în creştere cu aproape 1%, la 101,06 dolari.

G Flex, de la flexibil. Încă un smartphone cu ecran curbat!

Mai mulţi distribuitori au declarat că utilizatorii şi-au vândut telefoanele vechi pentru a putea cumpăra noile smartphone-uri, în timp ce în Hong Kong, un iPhone 6 poate fi achiziţionat la negru pentru 3.600 de dolari.

iPhone 6 are în SUA un preţ cuprins între 199 de dolari şi 399 de dolari, cu un contract de abonament pe doi ani, în timp ce preţul iPhone 6 Plus este de 299-499 de dolari.

În România se vinde în câteva magazine online, cu preţuri care încep de 3.500 lei. În ceea ce priveşte lansarea oficială pe piaţa noastră, prin operatori, cel mai probabil se va petrece în valul de ţări din octombrie.

 

 

 

 

 

 

×