x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone şi iPad înregistrează, fără aprobare, deplasările posesorilor

iPhone şi iPad înregistrează, fără aprobare, deplasările posesorilor

21 Apr 2011   •   20:19

Doi experţi în securitate informatică, Pete Warden şi Alasdair Allan, au făcut publică identificarea unei proceduri prin care terminalele iPhone şi tabletele iPad (abilitate cu 3G), înregistrează, începând cu luna iunie a anului trecut, toate coordonatele geografice ale locurilor  prin care au fost purtate de către posesori. 

Cei doi au descoperit că dispozitivele Apple înregistrează date despre toate locaţille pe unde au fost purtate, salvând aceste informaţii într-un fişier ascuns care este copiat pe calculatorul utilizatorului în momentul în care când cele două aparate sunt conectate şi se sincronizează. Toate acestea fără ca utilizatorul să fie încunoştiinţat.

Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, şi momentul înregistrării acestora, ceea ce înseamnă că folosind un simplu program de tracking se pot afla traseele pe care a umblat posesorul aparatului.

Apple a introdus această funcţie în dispozitivele sale odată cu lansarea sistemului de operare iOS 4, în luna iunie a anului trecut.
Warden şi Alasdair au prezentat această descoperire în cadrul conferinţei Where 2.0 din San Francisco. 

guardian.co.uk

×