x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT/Stirile zilei - 1 iunie 2004

IT/Stirile zilei - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Cheltuieli britanice pe net

Cetatenii britanici si-au marit de peste doua ori cheltuielile efectuate on-line in ultimul an, potrivit unui studiu realizat de compania Visa. Detinatorii de carduri din Marea Britanie au cheltuit peste 4,4 miliarde de dolari pe Internet in primul trimestru al anului 2004, suma mai mare cu 123% decat cea inregistrata in perioada corespunzatoare a anului precedent. Una dintre cele mai mari castigatoare a fost industria alimentara si de bauturi, unde vanzarile au crescut de peste trei ori datorita inmultirii numarului de persoane care cumpara de pe Internet produsele pe care le achizitionau altadata din supermarketuri.

"Creatorul Troian" a fost arestat

Politia taiwaneza a anuntat arestarea autorului programului troian Peep, prin care un hacker poate intra in diverse retele de calculatoare de unde poate sa fure sau sa stearga fisiere. Cel inculpat se numeste Wang Ping-an (30 de ani) si este de meserie inginer de calculatoare. Dupa ce a creat acest program, domnul Wing l-a postat pe mai multe site-uri ale hacker-ilor, inlesnind astfel vizitatorilor acestor site-uri sa descarce si sa foloseasca programul Troian. Mai mult, inginerul taiwanez este si creatorul unei suite de viermi Randex.

Director de banca demis

Directorul Bancii Irlandei si-a prezentat demisia pentru ca a fost "prins" ca se uita la site-uri pentru adulti de pe computerul companiei. Michael Soden era director executiv la "Bank of Ireland", una dintre cele mai importante banci din Irlanda. In comunicatul demisiei, Soden a precizat ca nu a facut ceva ilegal, doar ca a incalcat anumite reguli ale companiei si si-a cerut scuze pentru eventualele prejudicii aduse imaginii bancii.

Grupaj realizat de Alexandru Radescu

Nota - Cum faci Windows sa mearga "ca uns"

Articolul intitulat "Cum faci Windows sa mearga "ca uns"", publicat vineri, 28 mai, in pagina 19, a starnit protestele unora dintre cititorii nostri. Precizam ca materialul se adresa incepatorilor "in ale computerelor" (care nu sunt neaparat copii de gradinita). Le cerem scuze celor care au considerat sfaturile "puerile" si folosim aceasta cale pentru a-i informa ca publicul paginii IT a Jurnalului National nu este format exclusiv din experti in computere.
cristi.ionita@jurnalul.ro
×
Subiecte în articol: IT